Ako spojit notebook & PC cez USB?

Sekcia: Hardware a Drivery 19.01.2006 | 21:59
Avatar .LUCAS. Slackware, Debian  Používateľ
Da sa nejakym sposobom spojit notebook s PC cez USB? Pod windowsom to ide cez jednu utilitu, ale ja by som potreboval spojit notebook (linux - mozem tam dat Archlinux, MDK2006 alebo CentOS 4.2 - RHEL 4) s PC na ktorom je nainstalovany Win 98 SE s tym aby bol aj pristup na internet cez to USB, takze to PC by vlastne sluzilo len ako nejaky pseudo USB router pre notebook. Da sa nieco take spravit?
    • Re: Ako spojit notebook 19.01.2006 | 20:58
      WlaSaTy   Návštevník
      a ten usb kabel je co zac? jedna sa u usb netlink, usb laplink alebo nieco ine? inac neviem ci som to spravne pochopil, ale spravit si z win98 router? to mas viac ako odvahu.
      • Re: Re: Ako spojit notebook 19.01.2006 | 21:09
        Avatar .LUCAS. Slackware, Debian  Používateľ
        Nemam teraz pri sebe ten notebook, tak neviem ti to konkretizovat teraz co to, na kably bolo napisane myslim quicklink ale to nebude mat asi nic spolocne s tym. No prave odvahu nemam, ale zial mam dve moznosti, bud praca pod zbugovanym win 98, alebo si jedine cez usb (ethernet tam nieje) napojim notebook s linuxom. Ak by zalezalo od distra tak tam mozem dat hore uvedene, mozno aj nieco ine ale tieto mam aktualne odskusane a zabehane.
        • Re: Re: Re: Ako spojit notebook 19.01.2006 | 21:32
          WlaSaTy   Návštevník
          bez tych informacii o danom kabliku ti neporadi. quicklink je bezne slovo a znamena rychle prepojenie. inac pokial sa jedna o usb2usb kabel, tak si radsej zozen sietovku na usb alebo pcmcia a vynechaj ten wir98 ktoremu uz davno skoncila podpora. technicky by bolo mozne spojazdnit win98 ako proxy server pre net, ale nestoji to za tie problemy. inac pcmcia sietovky zacinaju na 300Sk v bazari a 500Sk v obchode. len si musis dat pozor na jej generaciu (16/32 bit) a hrubku. sietovky na usb su o kusok drahsie. ale najprv si skontroluj aky kabel s internetom ti ide do pocitaca, aby som ti neporadil hovadinu. sranda by bola keby ti do doho desktopu viedol telefonny kabel a ja by som ti poradil sietovu kartu. zasunut to ide, ale nefunguje to ;-) a ty by si mal jednu volne pohodenu sietovku s ktorou by si si mohol podlozit stol.
          • Re: Re: Re: Re: Ako spojit notebook 19.01.2006 | 21:59
            Avatar .LUCAS. Slackware, Debian  Používateľ
            Ja sa na to este pozrem, ten notebook som chcel pouzit ako vychodisko, pretoze s tym pocitacom nemozem robit co chcem nakolko nieje moj a nebudem do neho vrazat svoje peniaze :) problem je ze takisto ako vacsina PC pripojenych cez telecom cez adsl vyuziva usb win modem, a tie sa dost zlozito/vobec rozbehavaju pod linuxom, tak som chcel zistit ci neexistuje nejake rozumne (v zmysle jednoduche) riesenie ako spravit takyto win router cez usb, ak nie tak sa musim zmierit s win98 aspon zatial.