Zdravim. Mam wifi kartu, ovladace rozchodene cez ndiswrapper, vsetko je ok, rozhranie wlan0 a dhcp server mi automaticky neprideli ip adresu. Normalne mi ukazuje signal siete, ku ktorej sa mam pripojit, ale pri prikaze dhclient wlan0 nedostanem ziadnu odpoved a nespojim sa s dhcp servrom, pritom ked sa hodim do win, tak ma normalne spoji automaticky so servrom a prideli mi ip adresu. Neviete, v com moze byt problem? Este som si vsimol, ze ked si dam v debiane prikaz network-admin a chcem pridat nove wifi rozhranie, tak tam tu wifi kartu nemam, pricom tam normalne je a ukazuje mi signal, ako som uz spominal. Nema to nejaky suvis? Dakujem za kazdu radu. Moj system debian sarge a karta realtek 8180. Viem, ze to je nahovno karta, ale ked som ju kupoval, netusil som, ze budem mat linux a ze budu s nou problemy, nova nepripada v uvahu, takze to musim nejako vyriesit.
iface wlan0 inet dhcp
A problem je v tom, ze zakazdym pri starte sa nepripoji k apecku. Az ked zadam rucne iwconfig wlan0 essid a nasledne dhclient wlan0, tak potom ma pripoji. Napisal som si aj maly skript s tymito dvomi prikazmi a vlozil ho do suboru /etc/init.d/wifi ale aj tak mi to nefunguje. Neda sa niekde uz v parametroch /etc/network/interfaces zadat, k akemu apecku sa ma asociovat? Alebo mi to pomozte vyriesit, aby som zakazdym nemusel zadavat tie prikazy. Dakujemauto wlan0