Pridanie dalsieho sietoveho interfacu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Pridanie dalsieho sietoveho interfacu 23.01.2006 | 18:54borg Fedora Administrátorzaved pozadavany modul pre danu sietovku do jadra pomcou prikazu modprobe.
-
Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interfacu 23.01.2006 | 19:22Lama NávštevníkModul??? Co to je??? a nesmej sa...... Mam dosku MSI kK8N NEO4 F, a je to integrovana sietovka Marwell. AKo to urobit prosim ta??? A este jednu vec, admin na nasej sieti ma nastavne dhcp, tak ze da ipcku a pristup k internetu len znamej sietovke, ktore on zadal rucne. U mna to je MAC tej PCI sietovky, takze by som potreboval rozbehat tu integrovanu sietovku a zmenit jej MAC na tu MAC tej PCI sietovky, tak nech to nemusim stale prestavovat po restarte kompu.
-
Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interfacu 23.01.2006 | 20:30f0f0 NávštevníkAk ti ju Debian nespoznal, tak ti zostava vyskusat nejaky modul alebo skompilovat ovladace...
-
Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interfacu 23.01.2006 | 20:34f0f0 Návštevník...a este jedna vec, ak si lama a nevies co su moduly, tak radsej zacni s inou distribuciou a nie rovno s Debianom :) (proc.linux.cz, www.linux.sk)
-
Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interf 23.01.2006 | 20:40f0f0 Návštevníkstiahnu si zo stranky www.nvidia.com ovladace pre dosku... pre 32bit linux http://download.nvidia.com/XFree86/nforce/1.0-0310/NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run pre 64bit Linux http://download.nvidia.com/XFree86/nforce/1.0-0310/NFORCE-Linux-x86_64-1.0-0310-pkg1.run Potom si nainstaluj balicek kernel-source (pozor podla toho ake mas aktualne jadro - k nemu prislusne zdrojaky) Spusti ako root prikaz sh ./NFORCE-Linux-...-1.0-0310-pkg1.run postupuj podla navodu na stranke http://download.nvidia.com/XFree86/nforce/1.0-0310/ReleaseNotes.html vsetko dobre... :)
-
Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interf 23.01.2006 | 21:00WlaSaTy Návštevníkpreco by mal prejst na inu distribuciu? to sa potom nic nenauci. mimochodom, ja si prepinam mac adresu sietovky nejak takto: ifconfig eth0 down ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX ifconfig eth0 up a k tomu si nastartujem dhcp klienta: dhcpcd -B eth0
-
Re: Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho in 23.01.2006 | 21:30WlaSaTy Návštevníkakurat neviem ci sa standardne instaluje dhcpcd do debianu, teraz som to spustil na ubunutu ktory petri do rodiny debianu a tam je: /sbin/dhclient ale vsetky prikazy treba pochopitelne spustat ako root ;-)
-
-
-
Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interfacu 23.01.2006 | 20:37WlaSaTy Návštevníksietovka marwel, to co je? da sa to jest? co o tej sietovke pise prikaz /sbin/lspci ? inac, ak sietovka podporuje zmenu mac adresy, tak sa to da spravit pomocou standardnych nastrojov operacneho systemu a alebo pomocou konfiguracie. nastroje su pre vsetky moderne distribucie rovnake, ale konfiguracne subory su pre rozne distribucie rozdielne. keby si chcel poradit, tak musis napisat aku mas sietovku a aku distribuciu aktualne pouzivas.
-
Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho interf 23.01.2006 | 20:43ty kokso Návštevníkkeby si pozorne cital, tak by si pochopil, a mohol by si mu aj poradit...inac to co si napisal je pre lamu ako stvorene... urcite to zvladne :)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveho in 23.01.2006 | 21:05WlaSaTy Návštevníkano, mas pravdu. pre lamu je ako stvorene podhodit mu prikaz ktory ma spustit. alebo to nezvladne?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho sietoveh 24.01.2006 | 11:12Lama NávštevníkVsak sa nehadajte.....:-) Tu zmenu MAC som uz zistil, ale potrebujem pridat tu sietovku. Tie subory z NVidie som mal stiahnute davno, lebo som potreboval rozbehat aj graficku kartu GeFOrce. Debian nema problem najst tu moju sietovku, pocas instalacie mi ju v pohode detekoval (obidve), lenze ja som si vybral ako primarnu tu PCI sietovku, takze tu integrovanu uz dalej nepouzival pocas instalacie (som instaloval debian z netu). A teraz ked je debian nainstalovany, tak prikaz ifconfig vypisuje iba tu PCI sietovku, tu integrovanu nie. Ja chcem aby boli vo vypis obidve. Lebo potom nemozem zmenit ani MAC.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pridanie dalsieho siet 24.01.2006 | 21:56WlaSaTy Návštevníkskus napisat ifconfig eth1 ak je pouzitelna pre linux, tak mozes vykonat co bolo poradene "23.01.2006 20:00" ale s tou opravou na dhcp klienta. u mna to fungovalo na ubunutu (debian based), sranda ze na mac mini a nie na standardnej intelackej sunke.
-
-
-
-
-
-
-