Ahoj svet. prečo my to neprekladá?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 00:03borg Fedora Administrátorak sa nemylim conio.h je z dosu. teraz si v linuxe ;) includni tam tieto headere: stdio.h stdlib.h
-
Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 00:13WlaSaTy Návštevníka k tomu by bolo vhodne pouzivat uvodzovky na to urcene. ak dobre vidim, tak lava a prava su rozdielne.
-
-
Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 00:15KiLo Debian stable Používateľskus pouzit prekladac g++, mal by byt v baliku gcc-c++ ale je mi divne, preco to s gcc nejde. A pokial viem spravne, tak v linuxe kniznica conio.h standardne nieje. takze funkcie ako getch() tiez nefunguju. Podla mojej skusenosti sa s verziou gcc netreba ponahlat, mat tu najnovsiu nieje vzdy vyhra.cat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 05:11Naibu NávštevníkPouzivas hlavickovy subor conio.h, ktory nie je sucastou standardnej ceckovskej kniznice. Miesto neho pouzi stdio.h. #include
V nom je definovane aj makro getch(). -
Sorry 30.01.2006 | 05:18Naibu NávštevníkPardon, neprecital som to cele... Podla to ho vypisu sa mi zda, ze v prekladanom subore pouzivas zle uvodzovky, maju byt take iste ako v tom ktory uvadzas, teda dvojite... Inac cely zdrojak musi byt v ASCII kodovani, neviem aky editor pouzivas.
-
Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 21:24Asi NávštevníkNo diky, problem bol vo funkcii getch teda ked som ten subor conio.h. a v použítí uvodzoviek. Diky a inak to gcc som menil koly neakej veci čo som kompiloval a moja vteddajšia verzia bola blacklisted. A editor je samozrejme ASCI toto neni moj prvy Jazyk. DIky vam ozaj.
-
Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 31.01.2006 | 22:07Asi. Návštevníkešte by som sa chcel spytať čím nahradiť prikaz getch()
-
-
Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 14:31Frantisek Klabzuba Debian Používateľ#include
int main(void) { printf("Hello world\n"); return 0; } gcc -o hello hello.c -
Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 30.01.2006 | 16:47hello world Návštevník#include
int main(void) { printf("Hello world\n"); return 0; } gcc -Wall -o hello hello.c :)) -
Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 31.01.2006 | 09:39Frantisek Klabzuba Debian Používateľ#include <stdio.h> int main(void) { printf("Hello world\\n"); return 0; } gcc -Wall -o hello hello.c :)) pozn: nebere to specialne znaky...
-
Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekladá? 31.01.2006 | 21:58Asi NávštevníkOno to by ma zauímalo, prečo my to nechce zobrať ten nový riadok? Alebo aj v céčku existuje dačo ako writeln?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to neprekl 31.01.2006 | 22:12WpaSaTy Návštevníkaky novy riadok? v cecku nie je nieco ako writeln, v cecku je printf. PRINT Formated. ak das niekam do retazca slash n tak ako bolo uvedene po hello world, tak ti napise aj novy riadok (EOL, CR/LF podla operacneho systemu). printf je vykonnejsi ako writeln, printf vie aj formatovat vystup. pouzivat napriklad cisla ako parametre a tak.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to nep 01.02.2006 | 22:30asi NávštevníkTakže ako ho teeda dám? lebo u mna som sa to pokušal znakom "/n" podla veci s ktorych sa učím no vidiťelne tudy cesta nevede. Pozeral som ine zdroje no neak sa zatial zhoduju v znakoch ako /n (ukončenie riadka) /t (tab) atď mna na začiatok zuíma ten junixový znak reprezentujuci nový riadok pre funkciu printf.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to 01.02.2006 | 22:42WlaSaTy Návštevníkto lomitko pises opacne.
-
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to nep 01.02.2006 | 22:34asi Návštevníklebo my ten nový riadok nedáva ani v dalšich algoritmoch... ani po priradení hodnoty /n premennej a naslednom vypisani premennej pričom je v printf definovana ako znak aj som ju skusal definovať ako číslo.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo my to 02.02.2006 | 16:20nardew Návštevník\n
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj svet. prečo m 02.02.2006 | 16:21nardew Návštevníkmala tam byt opacna lomka pred tym n...
-
-
-
-
-
-
-
-