KDM a Azbuka (!!!!???) :)

Sekcia: Konfigurácia 15.02.2006 | 16:14
petulik   Návštevník
Mam opensuse, instaloval som normalnym sposobom, na zaciatku som vybral slov. jazyk. No ked sa vsetko krasne nainstalovalo a uvitala ma uvitacia obrazovka kdm, tak som si skoro oci vyocil ked som chcel do prihlasovacieho mena napisat meno, no ono mi tam pisalo azbukou. akoby som mal tak nastavenu klavesnicu. samozrejme ma neprihlasilo, tak som to riesil jedine prihlasenim cez konzolu + startx + som nastavil aby ma prihlasovalovalo kdm automaticky. V nastaveniach kdm v Control centre je vsade nastavena slovencina alebo AJ. Kde sa to nastavi aby klavesnica v kdm nebola ruska??
    • Re: KDM a Azbuka (!!!!???) :) 02.02.2006 | 18:58
      abc   Návštevník
      neviem kde sa to da zmenit ,ale mal som podobny problem a bolo to v ubuntu 5.10 ,tiez to pisalo azbukou. Takze to nebude chyba len jednej distribucie...
      • Re: Re: KDM a Azbuka (!!!!???) :) 15.02.2006 | 16:14
        petulik   Návštevník
        jaaaaaaj, uz viem kde je pes zakopany. odkedy som nainstaloval ubuntu a urobilo to znova, bolo mi to podozrive. nakoniec som zistil, ze kedze som instaloval ovladace na ATI, tym padom pri konfigurovani mi vznikol prepisanim stareho novy xorf.conf, kde je nastavena klavesnica ako "cs". Ked to nahodis na "en", zas je vsetko ako pred tym. :)) ... zaujimave :) ... zeby ludia pouzivajuci "ceskoslovenksu:)" klavesnicu pisali azbukou??