KDeveloper
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: KDeveloper 07.03.2006 | 09:25
Frantisek Klabzuba Debian Používateľ
Ahoj. Vcera som skusal KDevelop... a je to dost ubohe. Zhrnul by som to do dvoch slov: Ergonomicke Peklo! Neboj sa, su aj horsie, napriklad FLUID pre FLTK. Vysledny efekt je ten ze na linuxe nieje pouzitelny RAD nastroj kvalitativne porovnatelny napr. s Delphi vo windows... Musis par rokov pockat, ja si radsej idem napisat svoje vlastne IDE. Nebude to hned ale aspon mam sancu ze raz bude take ako chcem... dvh p.s.: no flame-
Re: Re: KDeveloper 07.03.2006 | 13:34WlaSaTy Návštevník:Vysledny efekt je ten ze na linuxe nieje pouzitelny RAD nastroj kvalitativne porovnatelny napr. s Delphi vo windows ak si matne spominam, tak borland vyvinul RAD aj pre linux. rozchoditelny bol sice len s pouzitim ciernej magie ale bol. to sa stalo v casoch ked menil znacku na inprise a spet. momentalne sa ta firma zaobera v linuxovej sfere programovania cisto iba na programatorske prostredie bez kompileru. v akom je teraz stave, o tom internet mlci. ved ked sa tak obzrieme dozadu, tak najvecsiou slabinou delphi pre linux (kylix) bol kompiler a viazanie na urcite verzie systemovych a vcl kniznic. ale, ked uz sme proti tomu flame, tak pre mna je najlepsi RAD samotne vi/vim.
-
Re: Re: Re: KDeveloper 07.03.2006 | 15:53
Frantisek Klabzuba Debian Používateľ
"... kylix ..." - totalny shit, prakticky nepouzitelny a brutalne pomaly, velmi tazko rozchoditelny, linuxovo kompatibilny zdrojak vo windowse veeeelllmiiii pomaly "ale, ked uz sme proti tomu flame, tak pre mna je najlepsi RAD samotne vi/vim." - jedine mcedit, som totiz stary DOS-ista :) - este je tu lazarus (ide pre FPC) ale neskusal som
-
-
Re: Re: KDeveloper 07.03.2006 | 20:16
jv openSuSE 11 Používateľ
No a ja som si myslel, ze je to aspon porovnatelne s VC++. Naozaj sa neoplati s tym pracovat?-
KDeveloper 30.03.2006 | 22:07
Lukáš Ubuntu 9.10 Používateľ
Taká malá otázočka... Prechádzam z C++ Builderu na Kdevelop a doteraz som nejak neprišiel na to, ako naviazať (naprogramovať) kód na akcie prvkov vo form-e. V C++ B. stačil dvojklik alebo nejak alebo cez menu vľavo dole. Neviem či som slepý, ale ja to nemôžem nájsť. DííííkJuchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk-
Re: KDeveloper 30.03.2006 | 23:41m0d0r Návštevníkhmmm treba si pozriet tutorial ku QT a ku Kdevelop-u :D
-
Re: KDeveloper 02.04.2006 | 18:18
V KDE (resp. QT) sa tieto "callback volania" nepouzivaju, ale sa pouziva uplne iny system. Ako uz bolo povedane, precitaj si tutorial ku QT (zaberie ti to asi 2-3 hodiny, ale budes mat nad tym prehlad). V googli si daj len: QT tutorial. Daj si pozor na verziu QT, ak si chces priklady aj odskusat.-
Re: Re: KDeveloper 06.04.2006 | 22:28
Lukáš Ubuntu 9.10 Používateľ
Chystám sa na to, len riešim iné problémy s linuxom, tak uvidím, kedy sa k tomu dostanem. Dííík za info.Juchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk
-
-
-
-
-
Re: KDeveloper 08.04.2006 | 13:33
Problem s appletom a KDeveloper-om bol odstraneny upgradovanim KDevelopera na najnovsiu verziu. -
Re: KDeveloper 09.04.2006 | 00:3355.lukas NávštevníkPotrebujem Help. V Kdeve.... som vytvoril jednoduchý projekt a vždy po jeho spustení sa mi na konci objaví: Stlač enter pre pokračovanie! Ako to odstrániť?
-