Konzultant pre maturirnú prácu : Linux distribúcia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux distrib 24.03.2006 | 13:25marx NávštevníkAk napíšeš, čo presne chceš robiť, tak by som do toho kľudne išiel. Je veľmi dôležité, aby si presne zadefinoval čo vlastne od toho čakáš. Ak má ísť o nejakú distribúcii, ktorá by mala všetko (a la Debian, Mandrake, Gentoo) a neprinášala nový koncept, tak je to IMHO zbytočné.
-
Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux dis 24.03.2006 | 15:02Jaroslav Petráš Arch Linux PoužívateľNový koncept by to mohol byť... Jednalo by sa napr. o distro pre našich (SK) užívateľov.. Chcel by som použiť najnovšie komponenty, vrátane najnovšieho jadra... Samozrejme s podrobnými manuálmi a priloženým PDF - Linux dokumenačný projekt... Dôraz by som chcel klásť na multimédia, internet - viac na klientskú časť, emulátory - proste ... Najprv by bolo distro malé (aspoň nejaké, aby sa stihlo do matury.. Dovtedy by som musel robiť všetky časti sám a potm by sa to mohlo rozbehnúť, ak by to samozrejme za to stálo...) Muselo by byť stabilné a rýchle.. Avšak veľmi jednoduché (vyplýva to z prvých 2 podmienok)... SW by sa kompiloval (bolo by to dobre zdokumentované), poprípade sa šíril aj balíčkami (nová prípona) a podporval by aj nejaký rozšírený formát (rpm)... Natívne balíčky pre systém by mali podobnú štruktúru, ako je to u slackware (stačí rozbaliť do root abo jednoduchý install skript)... Ďakujem inak za záujem : ďakujem všetkým ktorí sa ozvali, abo ktorí sa ešte len ozvú (nebudem to písať všade - do každého príspevku, vďačný proste som a basta :-)301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
-
Re: Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux 25.03.2006 | 13:19marx NávštevníkNo vidím, že ešte ani sám úplne nevieš čo chceš :) Mohlo by to mať hlavu a pätu, ale dosť vecí o ktorých píšeš sa mi zdá, že vlastne nevieš prečo by to tak malo. Ale kľudne sa mi ozvi mailom (xgrac@fi.muni.cz) a môžme to prejsť. marx,
-
-
-
Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux distrib 24.03.2006 | 13:36Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľAhoj. Uz asi pol roka robim na mojej vlastnej distro a popritom pisem manual "Ako si vytvorit Vlastnu Distribuciu Linuxu", je tam vsetko od particii, bootloadera, kernel, kompilacia, balicky, System V Init, PAM, xinetd, FSSTND/FSH, kniznice, konfiguracia, siet, moduly, konzola... Dokumentacia ma cca 100 kb a asi 30 stran, je kompletne v slovencine (bez diakritiky). Povodne som zacal s kernelom 2.4 ale teraz to viac menej prerabam aby to islo aj s 2.6 kernelom, resp. snazim sa zadokumentovat rozdiely. + nejake dema, vlastne balicky vykuchane z rpm RH7.2 a FC4 + nejake dokompoilovane zo zdrojakov, Teraz momentalne robim instalator, aj nejake live cd priklady su tam... Je to vo forme webstranky ale nie je to nikde na webe lebo nemam kde a kvoli ukazkovym balickom to ma dost vela, cca 100 MB takze zatial to mam len na disku... Myslim ze sa dohodneme, moj email najdes v mojom profile (klikni mi na nick), mimochodom som z Kosic ak to pomoze... dvh
-
Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux dis 24.03.2006 | 15:09Jaroslav Petráš Arch Linux PoužívateľUhm... To by mohlo byť zaujímavé... Potom by sme mohli svoje úsilie spojiť.. Teda ak by bol záujem.. Dore teda... Keď začnem, tak Ťa kontaktujem - zatiaľ čakám kým budem mať net doma - to bude asi v apríli... Myslím si, že ak to spravíme dobre, bude to veľký krok SR v ceste k OpenSource, pretože ak by sa tu OS distribuoval a celý by bol lokalizovaný a navyše zo SK podporou a manuálmi, už by nič nestálo v ceste šíreniu Linuxu :-D ...301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
-
Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux dis 24.03.2006 | 15:30kmato SUSE Linux OSS 10.1 Developmen Používateľpekneee :) to by aj mna zaujimalo :)
-
Re: Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux 24.03.2006 | 15:45Jaroslav Petráš Arch Linux PoužívateľNo vidíš... Tak po tej mature sa všetci zhromaždíme a popracujeme na tom... Oki??? :-D301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
-
-
Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux dis 24.03.2006 | 21:15nardew debian Používateľhm, je ten manual ako na vlastne distro volne dostupny?
-
Re: Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux 25.03.2006 | 13:50Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľSamozrejme len to momentalne nemam kam dat na web... to je jediny dovod. A este tam treba dopisat par veci a cele to dokopat do nejakeho usporiadaneho stavu... Ale bude to... Kedy neviem, momentalne mam take CS obdobie... :) dvh
-
-
-
Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux distrib 29.03.2006 | 15:30ventYl 2 x Slackware Používateľneodovzdavali sa maturitne projekty nahodou do konca marca?:)
-
Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux dis 05.04.2006 | 13:25Jaroslav Petráš NávštevníkJa som budúco-ročný maturant... :-D
-
Re: Re: Re: Konzultant pre maturirnú prácu : Linux 10.05.2006 | 16:41Jaroslav Petráš Arch Linux PoužívateľFajn, nejaký ludia sa našli.. Ďakujem teda za ochotu pomôcť..301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
-
-
-