zapnutie DMA+sluzby
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: zapnutie DMA sluzby 10.04.2006 | 01:23nardew NávštevníkDMA: hdparm -d1 /dev/zariadenie SLUZBY: to je dost tazko povedat ktore sluzby su potrebne pre zdravie linuxu, lebo to je dost individualny pohlad... radsej skus napisat pri ktorych si si nie isty a konkretne ti poradime
-
Re: Re: zapnutie DMA sluzby 10.04.2006 | 02:16luzr NávštevníkJa by som povedal ze potrebny je len syslog.. ale niekto moze tvrdit, ze aj cron acpid a udevd.. ja take reci samozrejme nebudem pocuvat :)
-
Re: Re: zapnutie DMA sluzby 18.04.2006 | 00:17stano170 Návštevníktak zadal som tam to co si mi napisal... [root@sempron Desktop]# hdparm -d1 /dev/hda7 ...a vyhodilo mi toto.. /dev/hda7: setting using_dma to 1 (on) HDIO_SET_DMA failed: Invalid argument using_dma = 1 (on) Co to znamena? Preco tam je to "failed". Neda sa zapnut DMA alebo co?
-
Re: Re: Re: zapnutie DMA sluzby 18.04.2006 | 00:52nardew Návštevníkpodporuje ti radic DMA?
-
Re: Re: Re: zapnutie DMA sluzby 18.04.2006 | 00:53uid0 Debian Používateľzda sa, ze ti to zaplo. vsetky dnesne disky podporuju DMA. vyskusaj aj toto: sync ; hdparm -d1 -c3 -u1 -X70 /dev/... ak by to neslo skus sync ; hdparm -d1 -c3 -u1 -X69 /dev/... je tam navyse je unmask irq, 32bit w/sync, UltraDMA mode 6 respektive 5 davaj tam aj to sync ; , to synchronizuje cache. je to bezpecnejsieDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: zapnutie DMA sluzby 20.04.2006 | 20:34stano170 Návštevníktakze napisal som to co si mi poradil ... sync ; hdparm -d1 -c3 -u1 -X70 /dev/hda ...a vyhodilo mi taketo nieco. /dev/hda: setting 32-bit IO_support flag to 3 setting unmaskirq to 1 (on) setting using_dma to 1 (on) setting xfermode to 70 (UltraDMA mode6) HDIO_DRIVE_CMD(setxfermode) failed: Input/output error IO_support = 3 (32-bit w/sync) unmaskirq = 1 (on) using_dma = 1 (on) Ked som zmenil na X69 tak mi nevihodolo ziadnu chybu. Preco mi na X70 vihodilo chybu? Bude sa DMA zapinat vzdy po starte alebo to treba do nejakeho konfiguracneho suboru zadefinovat??
-
Re: Re: Re: Re: Re: zapnutie DMA sluzby 20.04.2006 | 20:57uid0 Debian PoužívateľX70 ti nejde, pretoze tvoj disk (mozno len radic IDE) nepodporuje UltraDMA mode 6 (ale len 5) ak pouzijes prepinac "-k" tak podla manualu by sa malo uchovat nastavenie -d, -m a -u. ostatne asi nie. je to bezpecnejsie dat do skriptu co sa spusta pri starte (v RedHat/Fedore je to napr. uz vytvoreny subor "/etc/rc.d/rc.local")Debian. apt-get into it…
-
-
-
Re: Re: Re: zapnutie DMA sluzby 18.04.2006 | 01:06uid0 Debian Používateľa btw, nedavaj tam hda7, len hda plati to pre cely disk, nie len pre tu particiuDebian. apt-get into it…
-
-
-
Re: zapnutie DMA sluzby 21.04.2006 | 12:25jancici Návštevníkna otestovanie zmeny nastavenia mozes pouzit hdparm -tT /dev/hda ak chces precitaj si toto : http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Use_hdparm_to_improve_IDE_device_performance a mozno tito trosku pomoze pochopit veci ktorym presne nerozumies
-