Utok na SSH server
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Utok na SSH server 05.05.2006 | 19:12jariq Návštevníkvyhladaj si port knocking s iptables
-
Re: Utok na SSH server 06.05.2006 | 02:40omicro Návštevníkdenyhosts.sourceforge.net/
-
Re: Re: Utok na SSH server 07.05.2006 | 00:00MMarek mandriva AMD64 Používateľdnes som denyhosts nainstaloval ...aj s konfiguraciou to trvalo 10min. :-) funguje to ok. Aj ked to nepridava pravidla pre firewall je to ciste riesenie. Ten knocking neviem co je zac. Zda sa mi to netransparentne. Vdaka za riesenie.
-
Re: Re: Re: Utok na SSH server 07.05.2006 | 02:20jariq NávštevníkNetransparentne cim? :)
-
Re: Re: Re: Re: Utok na SSH server 15.05.2006 | 10:55MMarek mandriva AMD64 Používateľze v softe mozu byt zadne vratka. mozno nie su ak je kod pristupny free.
-
-
-
-
Re: Utok na SSH server 07.05.2006 | 14:08bananomet Gentoo Používateľ>>> "pripadne ako mate vyrieseny utok z internetu na SSH?" fasistickym obmedzenim ip adries z ktorych je ssh povolene ;) (myslim ze len malo spravcov sa pripaja z velkeho mnozstva hostov, viacmenej je to zopar stale tych istych podla miesta kde sa prave nachadzaju)
-
Re: Re: Utok na SSH server 15.05.2006 | 11:14MMarek mandriva AMD64 Používateľide o verejny server.. neda sa prihlasit ako root
-
Re: Re: Re: Utok na SSH server 15.05.2006 | 11:34ventYl 2 x Slackware Používateľeste by ti mohol pomoct match extension recent, ktory v proc filesysteme dokaze vytvorit akesi zoznamy IPciek, ktore vies potom pomocou toho extensionu pouzit v pravidle. takze by si mohol nejakym skriptom preliezat logy a dropovat taketo IPcky. No z mojho pohladu je to iste bezpecnostne riziko, pretoze by sa lahko mohlo stat, ze nahodou ty zadas heslo zle... a si v tahu, lebo ta to blokne :) Ale istym riesenim v pripade dobre napisaneho skriptu by to mohlo byt.
-
Re: Re: Re: Re: Utok na SSH server 15.05.2006 | 22:11bananomet Gentoo Používateľpripadne priamo z logov sshd pozret pokusy o prihlasenie a pri urcitom pocte neuspesnych pokusov pridat takuto ip do firewallu. da sa na to napisat celkom jednoduchy skript ktory v pravidelnych intervaloch tieto logy prelieza ja by som na to spravil riesenie do vlastneho chainu, aby nebol bordel v hlavnom inpute (a tento chain by sa preliezal prvy jumpom nan prvym pravidlom z inputu)
-
-
-
-