boot manager
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: boot manager 21.05.2006 | 13:55Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátor"Vypisee chybu hned ako ju dam bootovat." aku chybu? "btw ako napisem zavinac na slov. klavesnici? :)" pravy ALT+vDlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: boot manager 21.05.2006 | 14:03jarbet Fedora 5, Mandriva PoužívateľSom si aj myslel, ze tu chybu si mam napisat :) Booting Madriva 2006 rootnoverify (hd0,2) chainloader+1 thx for @ ;)
-
Re: Re: Re: boot manager 21.05.2006 | 14:14Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátorok, to nie je chyba, len FC ti zle zdetekovalo MDV. Predpokladam, ze z FC mas pristup na diske kde mas Mandrivu. Ak sa tam dostanes, najdes tam adresar boot, a z toho sem daj nazvy vsetkych suborov. (najlahsie v konzole prikaz "ls -la"). njz @ ;)Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: boot manager 21.05.2006 | 14:26uid0 Debian Používateľuff, naco to bootovat este cez lilo, ked to mozes rovno z grubu?Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: boot manager 21.05.2006 | 14:41jarbet Fedora 5, Mandriva Používateľno v mandrive som nemal moznost neinstalovat zavadzac :( a to s tym vypisom suborov nebude take lahke lebo sa mi nedari akosi pripojit particiu kde je mandriva :(( ak mate nejaky napad ako to urobit odznovu, tak napiste radsej to. Nech to mam od zaciatku nanovo nainstalovane poriadne. Cize chcem mat fedoru5, mandrivu 06, win xp. disk je rozdeleny pre kazdy os je 10GB. Skuste napiat v akom poradi nainstalovat systemy a kam dat zavadzace. Dakujem...
-
Re: Re: Re: Re: Re: boot manager 21.05.2006 | 15:37uid0 Debian Používateľpreboha, urcite to neinstaluj znovu. to je zbytocne. ked ti nabehne grub, tak si v nom pusti command line, zadaj root (hd0,3) kernel /boot/ a daj tabulator, vypise ti subory. dopis tam kernel tej mandrivy (vmlinuz) a za to parameter root=/dev/sda3 ak mas aj ramdisk, tak zadaj initrd /boot/ a znova tabulatorom si nechaj vypisat subory... potom uz len zadaj boot a malo by to ist. toto nastavenie si potom mozes pridat do menu grubuDebian. apt-get into it…
-
-
-
-
-