raid1 - gentoo - instalacia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 13:14WlaSaTy Návštevník:kedy je vhodne pri instalacii gentoo (manualna instalacia) nainstalovat RAID1 ja som si nahadzoval raid mirror PRED zacatim instalacie. usetrilo mi to zopar krokov ktore budes musiet spravit, menovite migraciu na RAID. Ak mas zatial hotove iba jadro, tak radsej zacni odznova (a v pripade potreby si odzalohuj /usr/src/linux/.config ak si robil zmeny v konfiguracii jadra). usetri ta to tej migracie. migracia je trivialna. ale ak sa uklepnes, tak budes musiet ist odznovu co je pri preinstalacii hotoveho gentoo pomocou zdrojakov mierna otrava.
-
Re: Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 13:17a2m Návštevníkved to ze kazde uklepnute ==> odznova... ja som to tiez spravil prvy krat tak ze som najprv urobil raid...fungoval...vsetko bolo ok ale po finalnom reboote raid zmizol...ostali len particie linux raid autodetect...
-
Re: Re: Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 13:54WlaSaTy Návštevníka ako si ten RAID vytvaral? a ako si definoval ROOT a ine mount pointy? dal si boot manager zapisat na obidva disky z raidu? inac kazde uklepnutie v instalacii gentoo nepotrebuje reinstall. aplikacie sa daju odinstalovat a nainstalovat aj pocas prace zo systemom. ale ak ides preklapat disky, tak vtedy moze byt problem, vtedy si treba dat pozor :-)
-
Re: Re: Re: Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 14:21a2m Návštevníkrobil som to podla http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Gentoo_Install_on_Software_RAID_mirror_and_LVM2_on_top_of_RAID -mount pointy som definoval takto: /dev/md0 /boot /dev/md1 swap /dev/md2 / /dev/md3 /home boot manager som skusil zapisat na md0 (grub-install md0) a v grub.conf som root definoval ako hd0,2 a neslo to po isntalacii som kontroloval raid pomocou watch -n1 'cat /proc/mdstat' a tvarilo sa ze raid neexistuje...
-
Re: Re: Re: Re: Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 15:47a2m Návštevníkfungoval ti instalator?
-
Re: Re: Re: Re: Re: raid1 - gentoo - instalacia 23.05.2006 | 16:59WlaSaTy Návštevníka nezabudol si na persistent-superblock? v tom dokumente som to nenasiel.
-
-
-
-
-