ubuntu instalacia-problem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 02:43aaa Návštevníktakze ak to chapem tak chces win+ubuntu. (ak sa chces zbavit LILO ,tak nastartuj mandrivu a niekde v rescue mode je volba obnovit zavadzac, to vrati naspat ten z win-u. Teda ak si nezrusil particiu kde je nainstalovana mandriva). Potom znovu nastartuj mandrivu a v nej si rozdel disk tak ako potrebujes (nespoliehal by som sa na automaticke rozdelovanie volneho miesta v ubuntu). Po rozdeleni disku skonci instalaciu mandrivy (kedze chces ubuntu:-)). Takto budes mat pripraveny disk pre ubuntu. (Rozdelovat disk mozes aj v ubuntu ale v mandrive je to ovela jednoduchsie.) Zacni instalovat ubuntu ,pozri si vsetky volby (F2-F5?) , mozno sa treba pohrat s ACPI.Potom vyber volbu "expert" ,pri rozdelovani disku zvol tie vytvorene particie.Nastav pripojny bod / , swap /HOME , ako suborovy system ext3 (iny sa ani neda vybrat:-)). Nemal by s tym byt problem. Ako zavadzac sa nainstaluje grub, a prida do ponuky windows. Mozes si vybrat kde chces nainstalovat zavadzac. Podla mna hda1 je 1. primarny disk na prvom radici , hda2 je 2.primarny disk na prvom radici.atd az hda4, hda5 je prvy logicky disk ,hda6 druhy logicky disk....Neviem ako mas rozdeleny disk ale ak mas len jeden primarny disk (C:) tak hda2 nehladaj. na overenie ci je spravne stiahnuty iso image treba vediet md5 sucet, tam kde si stahoval iso je subor s tymto kontrolnym suctom. V linuxe to overis prikazom md5sum stiahnuty_obraz.iso , zobrazi sa ti sucet a ten porovnaj s tym co je niekde na serveri.Vo win-e skus md5summer ,niekde sa to tu uz rozoberalo.
-
Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 03:43uid0 Debian Používateľ>>Podla mna hda1 je 1. primarny disk na prvom radici , hda2 je 2.primarny disk na prvom radici.atd az hda4, hda5 je prvy logicky disk ,hda6 druhy logicky disk....Neviem ako mas rozdeleny disk ale ak mas len jeden primarny disk (C:) tak hda2 nehladaj.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 03:45uid0 Debian Používateľ"Podla mna hda1 je 1. primarny disk na prvom radici , hda2 je 2.primarny disk na prvom radici.atd az hda4, hda5 je prvy logicky disk ,hda6 druhy logicky disk....Neviem ako mas rozdeleny disk ale ak mas len jeden primarny disk (C:) tak hda2 nehladaj." opravim ta: hda/hdb - primary/secondary master zariadenie hdb/hdd - primary/secondary slave hda1-hda4 primarna particia. jedna z nich moze byt extended (ta sama nema ziaden filesystem), a potom hda5 a vyssie su logicke particie v extended. je to DOSovske rozdelenie disku. (hmm, zda sa, ze to hore sposobiliDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 03:45uid0 Debian Používateľnj, je to bug :)) <<Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 10:58kizman Návštevníkaky je to bug?mozno som to sposobil aj ja :-) skusim to teda spravit, ako mi radil aaa. ubuntu sa bude instalovat do do /, z nastavenia pri rozdelovani disku v instalaci mandrivy mi ostane disk rozdeleny na hda1 ntfs fyzicka particia, hda 5 ext3 logicka particia hda6 swap logicka particia hda7 ext3 logicka particia dobre, len nevidim tam to hda2 extended, v ramci ktoreho som videl aj v Gparted zoradene tie trilogicke particie.
-
Re: Re: Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 11:05kizman Návštevníkaky je to bug?mozno som to sposobil aj ja :-) skusim to teda spravit, ako mi radil aaa. ubuntu sa bude instalovat do do /, z nastavenia pri rozdelovani disku v instalaci mandrivy mi ostane disk rozdeleny na hda1 ntfs fyzicka particia, hda 5 ext3 logicka particia hda6 swap logicka particia hda7 ext3 logicka particia dobre, len nevidim tam to hda2 extended, v ramci ktoreho som videl aj v Gparted zoradene tie trilogicke particie.
-
Re: Re: Re: Re: Re: ubuntu instalacia-problem 27.05.2006 | 12:34uid0 Debian Používateľnie, ten bug je tu na fore. mi to urazalo kus spravyDebian. apt-get into it…
-
-
-
-
-