USB Mp3 preh.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: USB Mp3 preh. 28.05.2006 | 22:46hlavo debian, QNX Používateľv permissions... skus zapisovat ako root
-
Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 00:02Rixx NávštevníkVsak to ze to nejde.Nemozem zmenit ani prava ani nic podobne.To plati aj ked sa prihlasim ako root.prosate nemozem z tade vymazavat a nemozem tam ani pridavat subory.
-
Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 00:56WlaSaTy Návštevníkako root nemozes zapisovat do mp3 prehravaca? ak zoberieme do uvahy ze vecsina mp3 prehravacov funguje po pripojeni k pocitacu ako obycajny usb kluc (aj s FAT suborovym systemom), tak mi to nie je jasne. co je to za zelezo? ako ho identifikuje linux?
-
Re: Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 01:21Rixx Ubuntu 6.10 Používateľidentifikuje ho ako vymenitelny disk s kapacitou 249 MB. Co je podla mna uplne v poriadku.Sice mne to asi tak pred tyzdnom slo.Dal som tam subory,ale ked som ich isiel teraz vymazat tak niektore sli a zostali mi tam dva adresare.Nedaju sa spustit,odstranit a dokonca nevykazuju ani nejaku velkost.Iba detekuje na prehravaci volne miesto len 202MB-sice tam nic nie je(okrem tych 2 adresarov). A nevioem preco ked dam vo vlastnostiach-prava tak v kolonke skupina suborov mam napisane ze root.Pricom pri ostatnych subortoch na disku mam ze Rixx.Som z toho mimo, a nemozem to skusit spravit vo windowse lebo mi nejde.Porebujem to spojazdnit co najrychlejsie
-
Re: Re: Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 01:30uid0 Debian Používateľma napada, ze bud mas zamknuty zapis alebo je namountovany ako read-only. tie adresare su divne. skus ho znovu naformatovat.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 01:56WlaSaTy Návštevníkhm, :dentifikuje ho ako lsusb dmesg | tail mount zodpovedajuci vypis z /etc/fstab skupina root zvykne byt standardne pro mount pointe. zvysok (vnorene adresare a subory) uz maju korektneho uzivatela (podla nastavenia). popripade, ak ten prehravac neobsahuje nejake dolezite data, tak ho skus preformatovat. obcas to pomoze :-)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 17:07Rixx Ubuntu 6.10 PoužívateľNo.Ako by sa dal naformatovat? a ako by som mho mohol povilit aj na zapis? pise mi ze je iba read-only.Len nemozem to nijak zmenit. vypsi z fstab :/dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1 LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0 /dev/sda1 /mnt/windows ntfs ro,defaults,umask=0222 0 0 /dev/sda5 /mnt/decko vfat rw,defaults,umask=0222 0 0 + mi pise ze nie som vlastnik tak nemozem menit prava:Nie je možné zmeniť práva pre "disk-1", pretože je na disku pripojenom iba pre čítanie.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: USB Mp3 preh. 29.05.2006 | 19:34WlaSaTy Návštevníkakym sposobom sa ten disk pripaja? vo fstab nie je zodpovedajuci zaznam, alebo ho nevidim. inac ak by sa ti chcelo, tak sem mozes dat vypis prikazov: lsusb dmesg | tail #par sekund po pripojeni prehravaca mount
-
-
-
-
-
-
-