ramceky v konzole
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 13:06ventYl 2 x Slackware Používateľmusis si v konzole nastavit, aky typ terminalu pouzivas (z historickeho hladiska existovali terminaly, ktore tieto speci znaky nevedeli zobrazit). dnes sa skoro vsade pouziva terminal typu linux, preto ak si dobre pamatam, tak export TERM=linux do .bashrc
-
Re: Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 13:55nardew debian Používateľvyskusal som, ale bohuzial stale ten isty problem...
-
Re: Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 17:04nardew debian Používateľa obavam sa, ze to je riesenie len pre MC, ale mne tie ramceky nejdu vseobecne v celej textovej konzole
-
Re: Re: Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 20:52:-) Návštevníkmozno ti pomoze zistenie pripadne zmena nasledovnych veci: - ake mas nastavene kodovanie v systeme ISO-8859-2 alebo UTF-8 ? - ake mas nastavene pismo v konzole?
-
Re: Re: Re: Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 21:41nardew debian Používateľ/etc/conf.d/consolefont: CONSOLEFONT="default8x16" a to kodovanie si ako vypytam? :) ale v subore /etc/rc.conf som nasiel taketo: # UNICODE specifies whether you want to have UNICODE support in the console. # If you set to yes, please make sure to set a UNICODE aware CONSOLEFONT and # KEYMAP in the /etc/conf.d/consolefont and /etc/conf.d/keymaps config files. UNICODE="yes" ale ako viem ktory font je spravny pre unicode? subor /etc/conf.d/keymaps: KEYMAP="us"
-
-
-
-
Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 21:54nardew debian Používateľno tak uz viem kde je pes zakopany :) v /etc/rc.conf som nastavil UNICODE=no a vsetko funguje(ramceky). Teda problem bude v tom, ze pismo zadane v /etc/conf.d/consolefont nepodporuje unicode. Momentalne mam v tom subore zaznam CONSOLEFONT="default8x16", ako viem ktore pismo tam mam zadat?
-
Re: Re: ramceky v konzole 08.06.2006 | 22:16nardew debian Používateľalebo treba mat vastne to UNICODE nastavene na yes?
-
Re: Re: Re: ramceky v konzole 09.06.2006 | 23:03:-) Návštevníkskusaj to metodou pokus - omyl avsak napriklad midnight commander standardne nepodporuje utf-8 - myslim ze niekore distra preto maju mc opatchovany
-
Re: Re: Re: Re: ramceky v konzole 09.06.2006 | 23:16nardew debian Používateľno uz som dal ten unicode=no a kym nie su problemy, asi to tak necham
-
-
-
-