Vysvetlenie For() v C
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:09Palko NávštevníkSorry. malo to byt v programovani...tukol som sa
-
Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:21uid0 Debian Používateľfor() nie je funkcia ale cyklus. http://www.manualy.sk/C.Kernighan.Ritchie.gz kapitola 1.3Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:39Palko NávštevníkDakujem je to fajn, ale skôr som myslel v praxi uživatelske vysvetlenie, lebo z toho som puk.. cital som asi 5vysvetleni ale nechapem tomu cyklu...
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:47KiLo Debian stable Používateľneviem comu presne nechapes, ale napisem ti priklad z praxe int i,pole[100]; for(i=0;icat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:50KiLo Debian stable Používateľsuper, mi to cele zozralo kvoli znamienku 'mensie'. Som ja lama-babrakcat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:48Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátorproste ked potrebujes, aby ti nieco zbehlo urcity pocet krat... ono to dokaze, to iste co while (), ale ma to inu syntax a v niektorych pripadoch to je lepsie (menej kodu). Osobne preferujem for pred while.Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 22.06.2006 | 21:52uid0 Debian Používateľuzivatelske vysvetlenie by bolo dost dlhe. hlavne musis pochopit najcastejsie vyuziteie for (inicializacia; podmienka pokracovania; uprava premennej) ; kazdu cast mozes vynechat - nekonecny cyklus:Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 13:52jv NávštevníkPrikaz (alebo skupina prikazov) za tymto prikazom sa vykona. Prik;ad: for(prikaz0 ; podmienka ; prikaz1) { skupinaprikazov; } mozno inak internpretovat ako: prikaz0; { if( podmienka ) Goto KoniecCyklu; skupina prikazov; prikaz1; } KoniecCyklu: Dufam, ze pomohlo.
-
Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 15:08uid0 Debian Používateľprikaz0; while (1) { if( !podmienka ) Goto KoniecCyklu; skupina prikazov; prikaz1; } KoniecCyklu:Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 18:18jv NávštevníkHeh, jasne, bolo to pisane z rychlika (moja chyba, dufam, ze som nebol po mojom vstupe dezorientovany)...
-
-
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 01:30hafik Slackware 10.2 PoužívateľNapriklad chces 10 krat vypisat ahoj: for(int i = 0; i < 10; i++) printf("Ahoj"); Vytvori sa premenna i s hodnotou 0. Pred kazdym cyklom sa otestuje podmienka a po kazdom cykle sa zvysi premenna i o 1.
-
Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 02:15uid0 Debian Používateľmyslim, ze to tu je uz pol roka vydiskutovane :) len poznamocka, ze tvoj zapis je vhodny pre prekladac c99Debian. apt-get into it…
-
-
-
-
Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 14:46nardew debian Používateľteoreticky: for (int DH; int HH; krok) { prikazy...; } znamena, ze ako prvy parameter pre for sa nastavi pociatocna hodnota riadiacej premennej, druhy parameter je horna hranica, cize znamena, ze prikazy medzi { a } sa budu vykonavat dovtedy, dokym riadiaca premenna nenadobudne HH(horna hranica), pripadne kym nesplna nejaku podmienku(mensie, mensie nanajvys rovne apod.) a treti parameter je hodnota, o ktoru sa ma riadiaca premenna zvysovat kazdym cyklom. cize kukni priklad priklad: int I, pole[10]; for (I = 1; I <= 10; I++) { printf(pole[I]); } I sa nastavi na 1(prvy parameter cyklu) a prikazy sa budu vykonavat dovtedy, kym I <= 10(druhy parameter cyklu). lenze I sa musi kazdym prechodom cyklu zvysit o nejaku hodnotu, aby bola podmienka vobec niekedy nesplnena(aby sa cyklus ukoncil).. preto I++ kazdym cyklom inkrementuje premennu o 1. cize vystup programu bude: I = 1 ... printf(pole[1]) I = 2 ... printf(pole[2]) I = 3 ... printf(pole[3]) I = 4 ... printf(pole[4]) . . . no snad vysvetlene...
-
Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 16:25Ladislav Michnovic SuSE PoužívateľA ja som si vzdy myslel, ze pole sa indexuje od 0 a ze najvyssi index je tym padom o jeden mensi. int I, pole [10]; for (I = 0; IOnly man who sells empty boxes is the undertaker.
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 17:04uid0 Debian Používateľheh, mas pravdu - ten program by segfaultoval :))Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 18:49nardew debian Používateľnjn, vyrastal som na pascale a v tej rychlosti som sa nad tymto nezamyslal, ale mate pravdu... ale myslim ze pre pochopenie foru to tam vobec nie je dolezite... ale dik za upoz.
-
Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 19:13uid0 Debian Používateľneboj, pascal zabudnes raz-dva. ci to len ja mam taku zlu pamat? :)Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 26.06.2006 | 23:05nardew Návštevníkno kiez by tomu tak bolo ;) ale po 8 rokoch na pocitacovom gympli len s pascalom neviem neviem.. :)
-
-
-
-
-
Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 02:32Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľAle no tak hosi, pouzivat for na aritmeticky cyklus, ta to kde sme? Co takto prechadzat nim spojovy zoznam... PrvokSpojovehoZoznamu *i; for (i = PrvyPrvokZoznamu; i != NULL; i = i->Next()) { printf("%d\\n",i); }
-
Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 02:55uid0 Debian Používateľty tu rozdavas takyto nefunkcny kod? co to je za typ? nejaky typedef struct asi ze... co ma potom znamenat i->Next()? preco tam mas funkciu, ha? :PDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 16:15Frantisek Klabzuba Debian PoužívateľOk, takze zmenim nazov toho typu z PrvokSpojovehoZoznamu *i; na PrvokSpojovehoZoznamuCoJeObjektAMaFunkciuNextKtoraVraciaDalsiZaznam *i; Moze byt?
-
Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 16:26uid0 Debian Používateľnie, pozri sa na subject Vysvetlenie For() v C odkedy ma C objekty?Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Vysvetlenie For() v C 30.12.2006 | 20:51Srigi Návštevníkjj, netahaj tu typkovi nejake objekty, ked chudak ziada o vysvetlenie for () {} (no disrespect autorovi otazky).
-
-
-
-
-