Problem s dial uppom pri ubuntu 6
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Problem s dial uppom pri ubuntu 6 28.06.2006 | 00:01123 Návštevníka akym sposobom vytacas to pripojenie? cez gnome-ppp?
-
Re: Re: Problem s dial uppom pri ubuntu 6 28.06.2006 | 00:12robo Návštevníkano
-
Re: Re: Re: Problem s dial uppom pri ubuntu 6 28.06.2006 | 00:21123 Návštevníkneviem co pouziva tvoj provider ci PAP alebo CHAP overovanie ,ale ja najprv vzdy vytvorim pripojenie v konzole cez sudo pppconfig a tam zmenim overovanie na PAP ,lebo ked to neurobim tak sa neda pripojit. Po tomto nastaveni sa uz pripajam cez gnome-ppp priamo v gnome-ppp sa neda prepinat PAP/CHAP . v KDE cez kppp sa da toto lahko menit ,tam je to jednoduche
-
Re: Re: Re: Re: Problem s dial uppom pri ubuntu 6 28.06.2006 | 00:27robo Návštevníkskusim, diki za radu
-
Re: Re: Re: Re: Re: Problem s dial uppom pri ubunt 29.06.2006 | 00:00robo Návštevníknefunguje problem bude niekde inde, nevedel by si odporucit dajaky iny program na pripojenie
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problem s dial uppom pri u 29.06.2006 | 01:06123 Návštevníkv gnome neviem o inom , co je to za modem? Aky je to provider? Ten monopolny? (nechcem nikomu robit reklamu)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problem s dial uppom p 01.07.2006 | 02:59robo Návštevníkinterny modem ktory by mal fungovat pod linuxom, a pripojenie je od t-c*mu
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problem s dial upp 01.07.2006 | 03:07--- Návštevníkaky je to modem?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problem s dial 01.07.2006 | 15:27robo NávštevníkMicrocom deskporte 56k internal/l
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Problem s 01.07.2006 | 20:21aaa Návštevníktakze si cez sudo pppconfig vytvoril pripojenie? Zmenil si to tam na PAP ? Mam to podobne ,az na modem a ide to.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proble 02.07.2006 | 13:59robo Návštevníkvytvoril som pripojenie a potom som cez dal nastavenie siete, modemove pripojenie ale nastavenie tam nebolo, neviem ako tam to dostat som v linuxe 100% novacik
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pr 02.07.2006 | 16:44xxx Návštevníknajprv by som nastavil pppconfig (na tvojom mieste) , v konzole napis 1.sudo pppconfig 2.create - vytvorit spojenie ---daj tam nejaky nazov 3.pouzit staticke DNS ---zadaj DNS 4.vyber PAP 5.login-prihlasovacie meno 6.password--heslo 7.rychlost modemu (nechaj 115200) 8.tonova volba 9.telef. cislo 10.dat automaticky rozpoznat port modemu 11.vrat sa do rozsireneho menu (advanced - rozsirene moznosti)- ISPConnect - vymaz to co tam je a nechaj prazdne 12.Previous-navrat do predchadzajuceho menu 13.Finished-Zapisat subory a vratit... spusti gnome-ppp a vytvor pripojenie - daj detekovat port, odskrtni Wait for dialtone, nechaj dynamic IP a zadaj DNS servery, meno , heslo ,telef.cislo. Daj vytocit pripojenie v tom gnome-ppp a musi to ist. Ak nie tak by som videl problem v modeme a jeho ovladaci.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 17:01robert Návštevníkja tam nevidim nikde gnome-ppp mam tam iba nastavenie siete (network) a tam mam modem a sietovu kartu kliknem na modem a dam vlastnosti, ale v nastaveniach nemam nikde cakat na oznamovaci ton
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 17:39--- Návštevníknastavovat siet nepotrebujes , ak chces dial-up cez analogovy modem tak ti treba gnome-ppp. Najprv si ho stiahni napr: http://packages.ubuntu.com/cgi-bin/search_packages.pl?keywords=gnome-ppp&searchon=names&subword=1&version=dapper&release=all
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 17:59robi Návštevníkno hej ale to su zdrojaky a ja nemam gcc nevies nejaku adresu kde si mozem stiahnut predkompilovany dcc bo nemam ziadny prekladac
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 18:15123 Návštevníkno a teraz uz prestavam rozumiet.Aky gcc ,ved nejdes nic kompilovat? Ked budes chcet niekedy kompilovat tak si otvor synaptic ,najdi build-essential a nainstaluj ,ale to teraz netreba. Ten link je na gnome-ppp , klikni ,a na spodu tej stranky je odkaz na amd64 , i386 , powerpc verziu ,tak si nieco vyber , neviem aky mas procesor a na dalsej strane na pravo (europe) je zoznam linkov odkial sa to da stiahnut. Stiahni ten .deb balik. Spusti nautilus (v menu ,najdi ten deb balik kde si ho stiahol a klikni nan. otvori sa instalator balikov a uz to len nainstaluj. Zavislosti by mali byt splnene a tak netreba nic dalsie stahovat. Potom chod podla toho co som ti napisal. Tiez ma prvy krat nastvalo ked som zistil ze na dial-up musim stahovat gnome-ppp a ja som nemal pripojenie do int.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 19:32robi NávštevníkFurt to nefunguje, ked tymm pppconfigom vytvorim ucet, tak si gnome ppp vytvori dalsi ucet sam pre seba, a ked ho zmenim zase si vitvori najprv provider.bak potom provider.bak.bak a tak dalej uz mi z toho sibe
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 02.07.2006 | 19:51123 Návštevníkja som vytvoril cez pppconfig pripojenie ,nazval som ho XY . Ten .bak subor si nevsimaj. Gnome-ppp si nainstaloval? Ide o to ze gnome-ppp z toho vytvoreneho pripojenia berie nastavenia. V gnome-ppp zadaj potrebne udaje a daj vytocit pripojenie. Neviem co na tom nemoze fungovat. nieco o tom je tu: https://help.ubuntu.com/community/DialupModemHowto
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 03.07.2006 | 00:10robo NávštevníkTak ja neznam pripaja pripaja robi sa akobi sa pripojil a potom to spadne
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 03.07.2006 | 00:42123 Návštevníktak to uz neviem co s tym Ked das pri pripajani cez gnome-ppp zobrazit podrobnosti tak tam vidis priebeh pripajania. Co to tam vypisuje?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 07.12.2006 | 21:48Ľubor debian-based Používateľja mam presne taky problem ako robo a vsetko som uz skusal
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 09.12.2006 | 12:20Ľubor debian-based Používateľ--> Ignoring malformed input line: ";Do NOT edit this file by hand!" --> WvDial: Internet dialer version 1.55 --> Cannot set information for serial port. --> Initializing modem. --> Sending: ATX3 ATX3 OK --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 OK --> Modem initialized. --> Sending: ATM0L0DT01919,01919 --> Waiting for carrier. ATM0L0DT01919,01919 CONNECT 14400 NoEC --> Carrier detected. Waiting for prompt. --> Don't know what to do! Starting pppd and hoping for the best. --> Starting pppd at Fri Dec 8 23:15:39 2006 --> Warning: Could not modify /etc/ppp/pap-secrets: Permission denied --> --> PAP (Password Authentication Protocol) may be flaky. --> Warning: Could not modify /etc/ppp/chap-secrets: Permission denied --> --> CHAP (Challenge Handshake) may be flaky. --> Pid of pppd: 7326 --> Using interface ppp0 --> Disconnecting at Fri Dec 8 23:16:05 2006 --> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16) --> man pppd explains pppd error codes in more detail. --> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information. --> Auto Reconnect will be attempted in 5 seconds --> Cannot set information for serial port. --> Initializing modem. --> Sending: ATX3 ATX3 OK --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 OK --> Modem initialized. --> Cannot set information for serial port. --> Initializing modem. --> Sending: ATX3 ATX3 OK --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 OK --> Modem initialized. --> Sending: ATM0L0DT01919,01919 --> Waiting for carrier. ATM0L0DT01919,01919
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-