tak a dame pre velky uspech dalsiu anketku... ako ste sa prvykrat dostali k linuxu? :)
1) niekde som to videl (respektive pocul) v TV, radiu ci novinach, a tak som to skusil
2) niekde som na to natrafil na internete
3) niekde som na to natrafil v casopisoch
4) rozpraval mi o tom kamarat, videl som to u kamarata
5) dostal som ako darcek :)
6) mal som predinstalovany na novom PC
7) ine
8) dozvedel som sa o linuxe vsetko len z portalu LinuxOS
tak sa znovu vyjadrime... :)
P.S. pozdravujem kilecko :)
Neskorsie som si kupil napalene cdcka s RedHat 7.1 CZ.
Dalej som kupil casopis spolu s cdckom Mandriva 8.1.
Neskorsie som si stiahol a napalil RedHat 8.0.
Potom prisla dlhsia pauza.
A teraz (od 2006) skusam distribucie ako: */Ubuntu, Mandriva, SuSE, SLAX.
Cez mojho dlhoročného kamaráta. Raz som k nemu dobehol (2 rkoy dozadu) s prosbou o niešo šo nepadá a a nevolá sa to MS Win. Zapal PC a ukázal my výber. Red Hat, Mandrake, SuSE, MS Windows 95, Caldera, Haloween, Free BSD, NetBSD,... skrátka 13 OS na jednom PC. Bol som z toho jeleň. Nakoniec sa chopil rozumu a napálil mi Mandrake LE 2005. Nakopol som ho do PC a začal haluziť. Haluzil som a haluzil aý nakoniec mi ukázal KERNEL PANIC NON SYNCING,... tak som ho vyhodil. Kamoš mi dal SuSE 10. -Ten je podla mojho gusta to pravé orachové.
Na internete to najprv bolo na linux.cz , kde som sa dozvedel preco si ho dat, ako si ho dat a pod. potom
som nasiel linuxsoft.cz, tam som si asi 2 dni vyberal programy ktore si na linuxe installnem (nesmejte sa :D) a taktiez
toto forum (hlavne otazky novacikov a forum).
Potom som na dc++ nasiel na lokalnom hube cloveka, od ktoreho som stiahol suse 10.1. No a medzi tym som sa rozpraval so spoluziakmi o linuxe a taktiez mi dost ludi hovorilo ze mam sa urychlene zbavit woken, tak som sa zbavil a som spokojny :)
Now only for ubuntu :)
2. hned na to RH verzia 5.0
3. SUSE asi najoblubenesie distro pre zaciatky. aspon pre mna.
4. presiel som takmer vsetky vacsie distra.. ale len zbezne.
5. teraz pouzivam knoppix s WinXP na mojom NB. A ako routre a servre pouzivam Debian a hlavne Slackware prip. Slax.