TAKE malé ZAMYSLENIE
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: TAKE malé ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:06skywaker Návštevník-- podla mna by sa mali distributori snazit robit NetInstall verziu ktora by bola osekana a tu by vyuzili ty ktory maju ineternet a balicky by si doinstalovavali z netu a plnu verziu Full ktora by mala vsetko a nebol by problem ani pre tych co nemaju net....... Prikladom moze byt Debian ktory ma aj Netinstall aj klasicku full na dve DVDcka, alebo aj Frugalware ktore tiez ma net verziu alebo aj ArchLinux.... Ja osobne radsej aj ked mam net pouzijem Full verziu a potom dotaham novsie balicky akoby som mal tahat vsetko... Co ma trochu mrzi ani nie to ze napr. Fedora alebo SuSE nemaju podporu mp3 a filmov ale to ze neexistuje pramo podpora od SuSE alebo FC vo forme NONFREE mirora ale jedine su tu len neoficialne neoverene zdroje. (aj ked napr. na strankach opensuse su tieto zdroje zobrazene) - teda ak nepodporuju mp3 tak nech aspon vytvoria NONFREE server a nech tam supnu README s licenciou ktora by upozornovala ze sa jedna o NONFREE software.
-
Re: Re: TAKE malĂŠ ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:15uid0 Debian Používateľten full debian nie je zrovna najvhodnejsi na dektop. napriklad uz teraz tusim prestali pridavat nove verzie programov do novej verzie - ktora ale vyjde az v decembri. takze niektore programy uz pri vydani budu stare, nehovoriac o verziach z 3.1.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: TAKE malé ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:21rooter Návštevníkkto sa chce pridat ku projektu slovak datadisk - ide o vytvorenie CD kde budu kodeky pre vacsinu distier tak aby sa dali nainstalovat priamo s toho CD http://datadisc.szm.sk/
-
-
Re: TAKE malé ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:24ventYl 2 x Slackware Používateľto, ze ma program vsetky svoje kniznice na windowse so sebou, je 20x taky velky, ako by mal byt, je sprevadzane sideffektom, ze si program so sebou nainstaluje vsetky kniznice tie svoje a nehladi na to, ze ine programy mozu vyzadovat nahodou vyssiu verziu, nez si prave program zinstaloval (interne sa verzie checkovat nedaju, iba doplnkovo)... that's the dll hell we won't live in
-
Re: TAKE malé ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:32tatar Návštevník// To byla důležitá informace a bylo nutné ji sdělit, avšak navrhuji, aby od této chvíle byla další jednání vedena těmi, co mají mozek větší než angrešt. // Je mi to luto ale ked ti to vadi tak si najdi lepsi OS
-
Re: Re: TAKE malĂŠ ZAMYSLENIE 03.07.2006 | 18:12tomolc Návštevníkak ti to nedoslo tak ja som to myslel vzhladom na desktop a slovenskú situáciu. s takímto prístupom si linux vela užívatelov nezíska. programy sa robia /často/ pre ludí čo ich majú naplno viužívať k svojej práci. a nie najprv mesiac rozbehávať OFF-LINE systém. ATD
-
Re: Re: Re: TAKE malÄĹ ZAMYSLENIE 03.07.2006 | 18:32uid0 Debian Používateľked som nemal net, tak som si vystacil s balikmi na CD. ked som nieco ine potreboval stiahnut, tak som stiahol len zdrojaky alebo balik a fungovalo to. ale to boli vynimocne pripady (mplayer, gammu). uspesne som mixoval baliky z redhatu, fedory a mandrake :) a tu je napriklad opisany sposob pre ludi s dialup, ako si zistit potrebne baliky, ktore si mozu stiahnut (sposob pre APT): http://www.dea.icai.upco.es/romano/linux/ubuntu_and_i.phpDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: TAKE malĂÂĚ ZAMYSLENIE 04.07.2006 | 11:14tomolc Návštevníkdik pozrem sa na to
-
-
Re: Re: Re: TAKE malĂŠ ZAMYSLENIE 04.07.2006 | 19:03seal Návštevníkno, trebars by si mohol aj nejaky ten mesiac stravit studiom pravidiel slovenskeho pravopisu (nie som nejaky fanatik, ale toto bije uz aj mne do oci...)
-
-
-
Re: TAKE malé ZAMYSLENIE 02.07.2006 | 15:59nardew debian Používateľno jeden z hlavnych dovod preco som presiel na gentoo bolo prave instalovanie noveho softu... pomocou jedneho prikazu mi vypise presne vsetky zavislosti, ktore potrebuje dany soft a ak aj tie potrebuju dalsie kniznice, tak aj tie mi vypise atd. cize instalacia je uplne jednoducha, ziadne tazkosti s hladanim kniznic po nete... avsak ak nemas net, tak v gentoo existuje moznost dat si "instalovat" soft len tak, ze ti ho stiahne na disk, ale neskompiluje(samozrejme stiahne aj vsetky zavislosti).. no a potom tie si uz staci len doniest domov, skopirovat si ich na disk a gentoo nainstaluje dany soft z donesenych suborov...
-
presne tak, o toto mi už dávnejšie išlo 04.07.2006 | 11:47Linux Mint 18 Návštevník
-
Aj ty? 04.07.2006 | 13:28Lukáš Ubuntu 9.10 PoužívateľPravdupovediac, takéto skúsenosti som mal aj ja.Som si riadne zo začiatku ponávadaval aj ja. No teraz, keď sú nejaké skúsenosti, sa mi to také blbé a zložité nezdá. A je tiež pravda, že bez rýchleho netu sa to nedá.Juchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk
-
Re: Aj ty? 04.07.2006 | 13:41uid0 Debian Používateľco sa neda? zit alebo pouzivat linux? nesuhlasim ani s jednymDebian. apt-get into it…
-
Re: Re: Aj ty? 06.07.2006 | 21:26tomolc Návštevníkskús mi to obiasnit nech sa trochu poučím od Vás. tomolc
-
-
-
-
-