Mal som gentoo, debian, mandrak a ... . Mozte mi poradit, ktory Linux ma najlepsiu podporu zo strany komunity a samozrejme aj softwerovu. Ide mi oto ze nerad riesim zavislosti. A mam rad funkcni linux, ktory je extremne stabilny a musim sa trochu vyhrat kim tam nieco nastavim.
Linux, ktory chcem nesmie byt priserne skaredy ako Fedora Core 3. Ved si necham poradit od Vas a musi mat dopru podporu pre 64 bit. Tesim sa na vase navrhy.
Rad sa hras kym nieco nastavis ? No to ti splni kazdy linux, je to jeden z dovodov jeho maleho rozsirenia :-D
fedora bola 64b ako jedna z prvych, ked si pridas repozitar livna (stiahnutie + 3 kliknutia), tak aj s kopou aktualneho softu. instalator OK, najblizsia komunita tu a na fedora.cz. stabilita: u mna OK, NIKDY nic nespadlo od 2-ky az po sucastnu osmicku (najviac uzivany soft je mozilla/firefox/seamonkey, rhythmbox, exaile, gimp, inkscape, streamtuner, samotny GNOME, vlc, gftp, gnome-commander, ...)
robme veci zlozito, nie?
stale velmi narocny
ale existuji i jine operacni systemy (opravdu tim nemyslim zrovna ten od Billa) treba zacni na freeos