preinštalaval som win a nejde mi opraviť zavadzač
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: preinštalaval som win a nejde mi opraviť zavad 22.07.2006 | 11:09fico1 mandriva 2006 Používateľuž som našiel riešenie na http://qa.mandriva.com/twiki/bin/view/Main/MandrivaLinux2006Errata vlož install dvd -- daj f1-- napíš rescue-- go to console--mkdir -p /root/tmp--exit-- choď do GUI menu --- re-install boot loader a jeto potom už nabehlo lilo aj tak ďakujem za snahu poradcov
-
Re: preinštalaval som win a nejde mi opraviť zavad 14.07.2006 | 14:20borg Fedora Administrátornabootuj s nejakou live distribuciou a potom: 1. mount /dev/hdXY /mnt/hdXY 2. chroot /mnt/hdXY 3. ak je potrebne uprav si lilo.conf a zadaj prikaz lilo 4. restart kde hdXY je particia kde mas nainstalovany system
-
Re: Re: preinštalaval som win a nejde mi opraviť z 14.07.2006 | 17:23fico1 mandriva 2006 Používateľnajskôr mám urobiť body 1+2 a keď to nepôjde tak 3. ? čo to znamená ak je to "potrebné" uprav si lilo.conf
-
Re: Re: Re: preinštalaval som win a nejde mi oprav 14.07.2006 | 17:34borg Fedora Administrátorurobis krok 1, potom krok 2, potom krok 3. v kroku 3 si mozes upravit lilo,ale nemusis. ak ho nechces uprvavis, proste zadas len prikaz lilo.
-
Re: Re: Re: Re: preinštalaval som win a nejde mi o 15.07.2006 | 00:02fico1 mandriva 2006 Používateľurobil som krok č. 1 a keď som napísal mount/dev/hda6/mnt/hda6 ( na ktorom mám mandrivu) tak mi napísalo bash: mount/dev/hda6/mnt/hda6: Adresár alebo súbor neexistuje pričom, ale existuje pozeral som ho cez live knopix a je vňom aj súbor lilo.conf mylsím, že som nemusel mať ani live CD pretože keď som z inštalačným dvd mandriva dal F1 a rescue tak tam je aj go to console ale aj tam ni napísal to isté ešte by som dodal že ke mi badol win tak som tam mal FAT32 ale potom som na C: dal NFTS
-
Re: Re: Re: Re: Re: preinĹĄtalaval som win a nejde 16.07.2006 | 12:54Ludo Návštevník:)))
-
Re: Re: Re: Re: Re: preinĹĄtalaval som win a nejde 15.07.2006 | 01:27KiLo Debian stable Používateľmezderu si nechal kde? mount /dev/hda6 /mnt/hda6 samozrejme, ze adresar /mnt/hda6 musi existovat este pred napisanim tohoto prikazucat /dev/dsp > /dev/sda - ovladanie pocitaca hlasom
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: preinĹĄtalaval som win a n 16.07.2006 | 20:43fico1 mandriva 2006 Používateľnapísal som mount dev/hda6 /mnt/hda6 a po entry napísalo mount point /mnt/hda6 does not exist Tak už neviem čo stým. Poradte mi ako zachránim súbory -foto z mandrivy a ja ju odinštalujem a nebuem nič opravovať
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: preinÄšÄtalaval som w 16.07.2006 | 20:49uid0 Debian Používateľopakuj po mne: mount /dev/hda6 /mnt/hda6 adresaar /mnt/hdb6 musi existovat. mkdir /mnt/hdb6Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: preinĂĹĄĂÂtalav 16.07.2006 | 21:00uid0 Debian Používateľhda6Debian. apt-get into it…
-
-
-
-
-
Re: Re: Re: Re: preinštalaval som win a nejde mi o 14.07.2006 | 20:41tom NávštevníkKdysi jsem taky pouzival mandrake a opravoval lilo tim, ze jsem nabootoval, zadal bud rescue, nebo upgrade systemu a ono to rychle projelo instalacni proces vcetne bootloaderu a nic se z disku nestratilo..ale jak to ted ma mandriva, uz nevim.
-
Re: Re: Re: Re: Re: preinštalaval som win a nejde 16.07.2006 | 00:46anonym NávštevníkÁno tom, stále to tak funguje a je to dobré riešenie.Iba si treba dať pozor na to kam sa zapíše lilo keď je dostupných viac linuxových partícií a ak je v MBR ešte staré lilo je dobre odstrániť ho reinicializáciou MBR inak sa zduplikujú záznamy a je to treba prečistiť.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: preinštalaval som win a ne 16.07.2006 | 20:39fico1 mandriva 2006 Používateľtoto riešenie mi nefunguje a preto som dal túto tému do fóra ako sizstím či je staré lilo v MBR a ako spravím reinicializáciu MBR
-
-
-
-
-
-