skript pre vypis z logu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 21:53WlaSaTy Návštevníkak mi das konektivitu, tak to aj odladim. pokial ma kazda IPka iba jeden zaznam v logu, tak to zvladnes aj sam s grepom (pozor na medzeru). pokial ma kazda ipka viacej zaznamov, tak napriklad takto: awk -c ip=192.168.1.15 ' {if ($1==ip) {in+=$2;out+=$3;all+=$4;}} END{printf("ip=%s in=%i out=%i all=%i\n", ip, in, out, all);} ' subor1.log subor2.log ale nemam to na com odladit ... predpokladam ze chces vytvorit statistiku kto kolko za urcite obdobie preniesol ... a to sa da urobit dost podobne :-)
-
Re: Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 22:08Jan Návštevníklog je len jeden, obnovuje sa kazde 5 min. ip adresu je potrebne zadat za skriptom. Potrebujem to pre mrtg grafy. Napr. skript bude s nazvom ipfm-mrtg. Tak ked zadam #ipfm-mrtg 192.168.1.5 vypise 17323854 36390745
-
Re: Re: Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 22:23WlaSaTy Návštevníkvystupny format mozes zmenit (man 5 printf) a cele to mozes obliect do shell scriptu.
-
Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 22:39Jan NávštevníkTo je to co vobec neviem. Obdobny skript som nasiel tu http://www.centenaro.net/index.php?pagename=MRTG%20graph%20from%20IP%20Flow%20Meter Tento sript mi vypise uptime aj hostname co by bolo ok, ale nevypise mi data in a out.
-
Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 22:52WlaSaTy Návštevníkpokial mas vsetky tie ipcky na tom istom pocitaci, tak je to uptime uzitocne ... a to zabalenie sa da urobit: #!/bin/sh awk -v a=$1 ... samozrejme ze ten printf uz zvladnes ...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z logu 24.07.2006 | 23:31jan NávštevníkNemozes mi ten skript napisat? Pripadne opravit ten s odkazu?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z log 24.07.2006 | 23:56WlaSaTy Návštevníkmozem, vyzera to ze si poskytovatelom internetu a ja si rad privyrobim. najvhodnejsie pre nas obidvoch by bolo upravit skript z odkazu, aspon by som sa naucil perl a niekto by mi to zaplatil.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z 25.07.2006 | 09:13Jan Návštevník
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vyp 25.07.2006 | 12:33WlaSaTy Návštevníkpredpokladam ze ten log mas citatelny, cesta a nazov je na zaciatku. takze by som odporucil prelozit vetu: insert strings contained ip_number::name a pozor na rozne typy uvodzoviek ...
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre 25.07.2006 | 20:15Jan Návštevníklog je citatelny, cesta aj nazov su spravne. kontroloval som uvodzovky podla skriptu v odkaze. Ci su tam spravne to neviem. Zadavam skript a nazov pc taktoMiesto pre data in a out je prazdne ked zadam len skript bez hostname sice vypise nejake data in a out avsak nespravne, nepatria k ziadnemu ip. To iste vypise aj ked dam chybne hostname.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript 25.07.2006 | 21:16WlaSaTy Návštevníkpredpokladam ze si v skripte spravne naplnil pole pre IPcky::hostnejmy a skusil to spustit s spravnym parametrom (hostname alebo ipcka).
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: sk 25.07.2006 | 21:32Jan NávštevníkMyslim, ze anoZaujimave ze ked spustim s parametrom hostname tak miesto pre in a out je prazdne. Ked spustim s parametrom ip tak tam vypise nespravne data rovnake ako pri spusteni bez parametra.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 25.07.2006 | 22:34WlaSaTy Návštevníkv perli sa nevyznam a nemam zdrojove data takze nemozem posluzit, krystalova gula zapadla prachom.
-
-
-
-
-
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vypis z 25.07.2006 | 00:05Jan Návštevník:-) nie som poskytovatel a nemozem ani platit. Aj tak dik za ochotu.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: skript pre vyp 25.07.2006 | 00:17WlaSaTy Návštevníknz, staci sa pozriet do hociakeho skriptu a zbadas ze je to drobna zmena :-)
-
-
-
-
-
-
-
-
-