kernel 2.6.17 - unable to mount fs
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: kernel 2.6.17 - unable to mount fs 03.08.2006 | 23:12Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko AdministrátorNezabudol si si zapnut podporu pre chipset ako * nie ako M ? tj aby bola v jadre. Inac ono to naozaj funguje, ja Initramfs nemam (lebo tam vzdy genkernel padne :))). A ste si dopis parameter real_root=/dev/hda7 do grubu.Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: kernel 2.6.17 - unable to mount fs 04.08.2006 | 01:48Koli Gentoo PoužívateľS tym chipsetom to skusim, ale vie mi niekto povedat, kde sa to v jadre (resp menuconfigu, gconfigu) da najst. A este co znamena ten parameter real_root, mal som ho tam ale zvycajne vsetko co neviem co znamena skusam vyhodit a ak to funguje aj bez toho.
-
Re: Re: Re: kernel 2.6.17 - unable to mount fs 04.08.2006 | 09:43Tomáš Srnka Barz čo, už asi všetko Administrátor:S tym chipsetom to skusim, ale vie mi niekto povedat, kde sa to v jadre (resp menuconfigu, gconfigu) da najst. Device Drivers->ATA\ATAPI\MFM\RLL supprt alebo pre SCSI\SATA Device Drivers->SCSI device support->SCSI low-level-drivers inac prikazom lspci si pozri, aky mas chipset a podla toho si zakompiluj podporu do jadra. "real_root" must be followed by the drive/partition of your root partition. Ono k parametru root= sa da napr aj ramdisk a potom z ramdisku ti pripoji real_root a tak bootuje, vid. gentoo handbook.Dlho som robil linuxos.sk, neskôr založil vpsFree.cz, posledných pár rokov ako tech. riaditeľ vo Websupporte
-
Re: Re: Re: Re: kernel 2.6.17 - unable to mount fs 04.08.2006 | 18:00Koli Gentoo PoužívateľDik za radu s tym chipsetom, zacalo to fungovat :-)
-
-
-
-