unable to handle kernel NULL pointer
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 16:07WlaSaTy Návštevníknespomenie si niekto ako stary je kernel 2.4.27 v debiane? asi by som ako prve vyskusal pouzit nejaky novsi ak je zasunity do slotu doplnkovy ide radic ktory nebol korektne rospoznany systemom. padlo to pri prvej praci s hdd cez dany radic.
-
Re: Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 16:28ares Návštevníkpocuj WlaSaTy, nie si ty nejaky premudrely??? nic v zlom, ale do tohto diskusneho fora pisem len druhy krat a aj v pripade mojho prveho dotazu si mi "velmi" pomohol svojimi originalnymi prispevkami... myslim, ze existuje aj iny sposob komunikacie ako snaha urobit z cloveka hned blbca... A teraz k veci. Viem, ze kernel 2.4.27 nie je najnovsi, ale zial ten PC pripravujem pre zakaznika a ten na tomto jadre trva... Btw driver pre tento typ RAID radica v tom jadre urcite je - na celom probleme je totiz zaujimave to, ze ten isty system a presne ten isty model RAID radica je pouzity v inom PC, ktory funguje bez problemov. Jediny rozdiel medzi tymito PC je v procesorovej doske (vratane procesora). Vidim to teda na nejaky konflikt medzi novsim modelom CPU dosky a RAID radica.
-
Re: Re: Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 19:08WlaSaTy Návštevníkaz ti pripada moja reakcia tak ze z teba robim blbca, tak prosim. vidim ze robis na platenej podpore a na vyriesenie problemov pouzivas internet, to je dobre (skutocne bez ironie). chyba moze byt vo vselicom, moze sa jednat o problem ovladaca alebo o nekompatibilitu hardware (disk-radic alebo radic-pci zbernica na doske alebo ...). z mojich osobnych skusenosti som videl takuto chybu (nielen pri diskoch a na linuxe) najcastejsie pri pouziti nespravnej verzie ovladaca ktory zvykne byt sucastou jadra. predpokladal som ze si vsetky komponenty uz pretestoval v nejakej inej zostave aby sme vylucili vadny kus hardware i ked teraz citam ze iba asi. podobnu chybu som uz videl aj pri vadnom hardware a pri vzajomnej nekompatibilite pci zbernic. mimochodom, ten raid radic je nakonfigurovany tak aby fungoval ako raid alebo je degradovany na obycajny doplnkovy radic diskov?
-
Re: Re: Re: Re: unable to handle kernel NULL point 25.08.2006 | 10:23ares Návštevníkvsetky HW komponenty su v poriadku - mam k dispozicii 2 dalsie nove PC a prehadzovanie jednotlivych kariet som uz skusal - nepomohlo ;-) raid radic je nakonfigurovany ako raid, diskove pole (mirroring) je vytvorene - zatial ako "pasivne" bez boot flag
-
-
-
-
Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 17:24uid0 Debian Používateľmozes mi osvetlit co ta viedlo k instalacii woodyho? zachvilu bude sarge oldstable a ty instalujes woodyho? ;)Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 17:34ares Návštevník;-) a ja som si myslel, ze toto forum je o rieseni konkretnych technickych problemov na ktore sa ludia pytaju... Preco kazdeho zaujimaju moje dovody pouzitia tej ci onej distribucie a jadra? Ako som uz spominal, problem je v tom, ze mam dva takmer identicke stroje a na jednom z nich mi ten isty system robi problemy aj napriek tomu, ze by nemal... Preto prosim vsetkych aby reagovali k veci, alebo vobec nie. Na zbytocne vysvetlovanie fakt nemam cas...
-
Re: Re: Re: unable to handle kernel NULL pointer 24.08.2006 | 17:57uid0 Debian Používateľrozmyslal si nad vyzkusanim niecoho ineho? alebo si osobne preskumal kazdy atom a usudil, ze su dokonale identicke? :) s tym RAID nieco nie je v poriadku. bud je zly, alebo zle nakonfigurovany. urcite si identicky nastavil a naformatoval aj ten druhy? ale s tym nemam skusenosti, takze ja neporadim.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: unable to handle kernel NULL point 25.08.2006 | 10:28ares Návštevníkaj tak dakujem za ochotu, cenim si to ;-) btw - na uroven atomov som nesiel. Myslel som, ze bude stacit ak sa bude zhodovat molekularna struktura :-))
-
-
-
-