Pri instalacii MANDRAKE 10 na notebooku Compaq Armada 1750 som sa stretol s problemom, ktory sa mi nepodarilo vyriesit. Pri instalacii linuxu sa po poskytnuti spravneho network driveru PCMCIA karta Xircom javila funkcna, po restarte nie je v systeme prezentovana. PCMCIA hlasi: no socket. Podozrenie padlo na konflikt Irq, pouzil som exclude irq v config.opts, tak, aby bolo pridelene volne - nepomohlo. Riesenie som nenasiel ani v pcmcia howto. V logoch nie je nic napadne, okrem vysledku - nie je mozne spustit siet. Pomohla by mi rada, aky diagnosticky nastroj je mozne pouzit na preverenie systemu pripadne zistenie konfliktu irq, dma, mem atd. Standardne nastroje neposkytuju dostatocnu iformaciu a manualne prezeranie nic nevyriesilo. Win2k na tom istom stroji pracuju v pohode.
no socket, to sa ti nenatiahli ovládače na pcmcia/cardbus alebo na tú sieťovku? asi najrýchlejšie by bolo keby si nahodil ešte raz to inštalačné CD, dal natiahnuť všetky moduly tak ako vtedy a prepol sa cez CTRL+ALT+F1 alebo koľko to bolo do shellu a tam si pozrel výpis modulov. Totižto inštalacné CD majú lepšiu podporu detekovania HW ale občas inštalátor zabudne po inštalácii zapísať nejakú časť non PNP konfigurácie takže to takto zblbne.