Instalacia PCMCIA sietovej karty

Sekcia: Ostatné 08.05.2005 | 01:45
Vlado   Návštevník
Pri instalacii MANDRAKE 10 na notebooku Compaq Armada 1750 som sa stretol s problemom, ktory sa mi nepodarilo vyriesit. Pri instalacii linuxu sa po poskytnuti spravneho network driveru PCMCIA karta Xircom javila funkcna, po restarte nie je v systeme prezentovana. PCMCIA hlasi: no socket. Podozrenie padlo na konflikt Irq, pouzil som exclude irq v config.opts, tak, aby bolo pridelene volne - nepomohlo. Riesenie som nenasiel ani v pcmcia howto. V logoch nie je nic napadne, okrem vysledku - nie je mozne spustit siet. Pomohla by mi rada, aky diagnosticky nastroj je mozne pouzit na preverenie systemu pripadne zistenie konfliktu irq, dma, mem atd. Standardne nastroje neposkytuju dostatocnu iformaciu a manualne prezeranie nic nevyriesilo. Win2k na tom istom stroji pracuju v pohode.
    • Re: Instalacia PCMCIA sietovej karty 08.05.2005 | 01:45
      m0d0r   Návštevník
      hmm aku to mas pcmcia kartu? je to pcmcia alebo cardbus ? lebo pcmcia vidno cez cardctl ale cardbus karty vidno uz lspci. A potom aky je tam pcmcia/cardbus kontroler ?a hlavne aka je to karta ?
    • Re: Instalacia PCMCIA sietovej karty 12.09.2007 | 21:49
      cabko   Návštevník
      mal som rovnaky problem s mandrivou. skusil som nahodit ubuntu a vsetko fici ako ma(bez akejkolvek dodatocnej instalacie) dokonca aj pcmcia wifi ktora nema oficialnu podporu na linux pod ubuntu ide....skus a uvidis
    • Re: Instalacia PCMCIA sietovej karty 12.09.2007 | 22:12
      WlaSaTy   Návštevník
      :Pri instalacii linuxu sa po poskytnuti spravneho network driveru PCMCIA karta Xircom javila funkcna, po restarte nie je v systeme prezentovana. PCMCIA hlasi: no socket.

      no socket, to sa ti nenatiahli ovládače na pcmcia/cardbus alebo na tú sieťovku? asi najrýchlejšie by bolo keby si nahodil ešte raz to inštalačné CD, dal natiahnuť všetky moduly tak ako vtedy a prepol sa cez CTRL+ALT+F1 alebo koľko to bolo do shellu a tam si pozrel výpis modulov. Totižto inštalacné CD majú lepšiu podporu detekovania HW ale občas inštalátor zabudne po inštalácii zapísať nejakú časť non PNP konfigurácie takže to takto zblbne.