problem s distribuciou
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: problem s distribuciou 26.08.2006 | 02:27slackware Návštevníkgentoo, archlinux nevim co myslis "nakopnutim" slackware mi jako zacatecnikovi sedlo nejlip (jen nepodoruje zavislosti balicku, ale vsechny zavisle balicky jsem nasel na netu) pak jsem zkusil gentoo -tam mi vadila predevsim casova narocnost kompilace,ale zalibilo se emerge a ted testuji archlinux (jednoduchost a prehlednost slackware + reseni zavislosti podobne gentuu) arch je zatim bez problemu
-
Re: problem s distribuciou 26.08.2006 | 02:35123 NávštevníkAk chces nieco podobne ale lahsie ako debian tak skus ubuntu s Gnome alebo kubuntu s KDE. Instalacia v debiane/ubuntu/kubuntu je jednoducha. Netreba nic samostatne stahovat ale pouzit apt-get alebo jeho graficku nadstavbu napr. synaptic. Pred tym treba mat nastavene repozitare v /etc/apt/sources.list a potom uz len apt-get update a potom apt-get install licq (napriklad)
-
Re: problem s distribuciou 26.08.2006 | 03:44Lucas Lommer Debian stable, LinuxMint, Foresight PoužívateľBalicky neni nutne rucne stahovat, staci pouzit misto dpkg spravce apt ktery vyresi pripadne zavislosti. apt hleda balicky na serverech (zdroje), jejichz seznam je v /etc/apt/sources.list Obdobne zavislosti resi urpmi v Mandrake, yum ve fedore, emerge v gentoo, yast v SuSE... Doba stahovani a instalaci balicku rucne po jednom je pryc :)-- Buduj vláčky, posílíš mír!
-
Re: Re: problem s distribuciou 26.08.2006 | 04:23uid0 Debian Používateľaptitude. a dobre si prezriet menu a zapamatat klavesy /, u, g, +, -, :, = (niekedy aj e a ! -- ale to je napisane na obrazovke). vyhladavanie balikov cez apt-cache search alebo na packages.debian.org krasny system :)Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: problem s distribuciou 26.08.2006 | 17:07double k -_- Používateľdik zatial, hned ako pridem z dovolenky to vyskusam este mozno potom polozim zopar otazok kedze s linuxom nemam moc skusenosti ... btw to som nevedel o tom automatickom stahovani lebo ja som to hladal stale na packages.debian.org a potreboval som niekolko balickov napr. k tomu licq skusal som aj tie prikazy apt-get update , install licq.
-
Re: Re: Re: Re: problem s distribuciou 27.08.2006 | 01:58Stanislav Hoferek Greenie 18.04 Používateľvela dobrych distribucii je zalozenych na debiane - ubuntu, freespire, mepis... skus to ubuntu :)tlačené knihy a e-knihy
-
-
-
-