LOGovanie v IPTABLES
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: LOGovanie v IPTABLES 04.10.2006 | 19:41Samuel Kupka NávštevníkRad by som pomohol, ale nie je mi celkom jasne, co myslite pod pojmom "logovat". Ak staci zaznamenat, ze nejaky packet prisiel a odisiel, pripadne IP a MAC adresy a zakladne priznaky, tak staci pouzit moznost priamo v iptables -j LOG. Tento zaznam sa bude zapisovat do systemoveho logu. Na zobrazenie je potom mozne pouzit nejaky analyzer, pripadne to presmerovat do inych logovacich suborov. Google ponuka hromady odkazov. Ak je potrebne logovat aj obsah, pripadne nieco zlozitejsie analyzovat, je mozne pouzit program tcpdump alebo wireshark (vo verzii pre konzolu). Tie su dost univerzalne.
-
Re: Re: LOGovanie v IPTABLES 04.10.2006 | 21:41Cv@cho NávštevníkDakujem uz som to pochopil takze jednoducho mi to staci teda budem pouzicat ten -j LOG len sa chcem spytat ako nastavit subor s LOGom lebo defaultne sa mi to uklada neviem kde a chcel by som aby to slo do /var/log/iptables
-
Re: Re: Re: LOGovanie v IPTABLES 04.10.2006 | 21:48nardew debian Používateľno uklada to do systemoveho logu, cize musis nakonfigurovat syslogger ktory pouzivas
-
-
-