debian autoarchive
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: debian autoarchive 05.10.2006 | 21:39WlaSaTy Návštevníkpokial sa jedna o zalohovanie jedneho stroja, tak sa da pozriet na rozne howto dodavane k zalohovacim nastrojom, a tie nemusia byt komercne :-) ale pokial by sa riesila koncepcia zalohovania vypoctoveho strediska alebo nebodaj celej firmy, tak to samozrejme presahuje ramec prirucky. teda predpokladal som ze ti ide o zalohovanie, ako na archivaciu vies aj sam. stare veci prevedies do formatu ktory garantuje prehliadanie aj za 5 rokov a nahras na media ktore dokazu udrzat archivovane data po zakonom stanovenu dobu. takze noname dvd neodporucam, to by ti klepla kontrola po prstoch :-)
-
Re: Re: debian autoarchive 06.10.2006 | 17:01marian Návštevníkdakujem za odporucenie, ale jedna sa mi o nakofigurovanie daneho stroja na zalohu iba niekolkych foldrov na servery ktore uz existuru. jedna sa o foldre ktore by bolo treba nastavit na automaticku dennu zalohu na disk a potom ja by som vykonal mesacnu zalohu manualne. v prvom rade by som ale chcel nakonfigurovat autoarchivaciu urcitych foldrov. nejake odporucenie? jedna za zalohovanie na dvd pre firmu, nie moc narozne na vypocty a jedna sa o jeden Linux stroj. Dakujem
-
Re: Re: Re: debian autoarchive 06.10.2006 | 17:20WlaSaTy Návštevníkaha, soho. predpokladam ze storrage server ma dostatok diskoveho pola (minimalne 32*planovany objem adresarov), preto tento problem budeme povazovat za vyrieseny. takze sa zamerame na jednoduchsie riesenie: ak sa jedna o adresare ktore su zdielane po sieti, tak si ich jednoducho pripojime na storage server a kazdy den ich zreplikujeme do adresara: /zaloha/rok/mesiac/den alebo si ich budeme posielat po sieti cez scp, pozor na korektne nastavenie autorizacnych klucov. vysledok si potom zazalohujeme na zodpovedajuci typ media ktory vydrzi zakonom stanovenu dobu. a ak doverujeme zalohovacim mediam a konceptu, tak to zmazeme. man cp && man date PS.: v praxi je vhodnejsi koeficoent namiesto 32 (dlzka najdlhsieho mesiaca + rano) dat 50 az 60. kto je v praci na takuto cinnost sam, vie ako sa vybera dovolenka a ako rychlo z nej cloveka stiahnu. niekedy je vhodnejsie dat do nakladov vecsi disk ako rozculovat sa koli tomu ze nas nema kto zastupit :-) keby boli problemy s kupenim vecsieho disku, tak mame v rukave vyborny argument, v pripade potreby ho za pivo prezradim.
-
Re: Re: Re: Re: debian autoarchive 06.10.2006 | 19:24marian Návštevníkdik za info , a ta posledna poznamka je uplne super dik (y) uz iba zacat zalohovat ;)
-
-
-
-