detekcia grafickej karty
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: detekcia grafickej karty 25.10.2006 | 01:36WlaSaTy Návštevníkako iste vies, vyrobca grafickeho adapteru sa da zistit z PCI ID ktory napise napriklad nastroj /sbin/lspci. zbytok okolo toho uz asi zvladves (grep, ...)
-
Re: Re: detekcia grafickej karty 25.10.2006 | 01:44Tomáš Lehocký Lubuntu Používateľno ja som lama lspci poznam ano tam to sice nájdem. ale tento skrypt sa má spúštat automaticky. doteraz som to musel robit rucne a uz ma to dost otravuje. vysvetlt preco to chcem takto zlozito by bolo na dlho. staci ked to nacita z nejakeho startovacieho logu alebo proste z hocicoho kde to je napisane proste to takto potrebujem vyriesit prosim poradte te skrypt tomolctomolc
-
Re: Re: Re: detekcia grafickej karty 25.10.2006 | 10:45Frantisek Klabzuba Debian Používateľ#!/bin/bash POMF=`mktemp` /sbin/lspci > $POMF if [ "`grep ATI $POMF`" != "" ]; then echo "Nasiel som ATI kartu" cp nieco-ati niekam... else echo "Ziadna ATI karta" fi if [ "`grep NVidia $POMF`" != "" ]; then echo "Nasiel som NVidia kartu" cp nieco-nvidia niekam... else echo "Ziadna NVidia karta" fi
-
Re: Re: Re: Re: detekcia grafickej karty 25.10.2006 | 18:35Tomáš Lehocký Lubuntu Používateľdakujem skrypt funguje tomolc /má slúžit na to že nakopči špecálny portable xorg.conf z mojho pirecinka po nastartovani a prihlasení sa do slaxa ako live distra aby som mohol mat 3D akceleráciu a nemusel to rucne pokazde kopírovat. tento skrypt si postupne rozšírim o dalšie grafiky ako napr via unichrome, intel gma 950/tomolc
-
Re: Re: Re: Re: Re: detekcia grafickej karty 30.11.2006 | 16:11Lubo NávštevníkAKo zistim, ze aku mam graf.kartu? ked dam lspci tak sa tam dozviem o nej akurat Integrated Graphics Controller a potom uz len info o inych zariadeniach. PC otvorit nemozem a neviem,ako ju detekovat
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: detekcia grafickej karty 30.11.2006 | 17:34WlaSaTy Návštevníktak sem daj ten vypis.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: detekcia grafickej kar 01.12.2006 | 09:08Lubo Návštevníktoto je ten vypis VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02) Uz mi poradili,ze je to VESA 2.0, ale este mam jeden problem, napr.pri hrach z windowsu mi nejde nic spustit a vypise libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b Warning: unprotecting memory to allow real-mode calls. NULL pointer accesses will no longer be caught. Musim dakde daco nastvait? Nejdu mi ani starsie hry
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: detekcia grafickej 01.12.2006 | 11:30WlaSaTy Návštevníksice netusim preco tu otazku stale roztahujes po niekolkych vlaknach, ale nevadi. google: linux+82865G = chipset i865 ktory by mal byt podporeny standardne dodavanym ovladacom i810. to ze je ta karta kompatibilna zo standardom VESA je v tomto pripade nepodstatne. ty si chces rozchodit aspon tu ciastocnu akceleraciu co zvlada ten postarsi chipset ... a k tomu potrebujes co?
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: detekcia grafi 01.12.2006 | 11:37Lubo NávštevníkSorry, ze som to roztiahol na viac vlakien, ale som najprv napisal a potom som to nevedel najst, lebo to bolo tu. No potrebujem to dako nastavit, aby mi isli aj dake hyr z windowsu a aj dake programi.
-
-
-
-
-
-
-
-
-