Nabiehanie windows po instalacii Ubuntu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Nabiehanie windows po instalacii Ubuntu 30.10.2006 | 19:40ops Návštevníktu istu chybu mi pisalo ked som sa hral so slackware. bola dodzubana particia na disku. pomohlo by to asi tak ze by sa preinstaloval aj linux aj windows
-
Re: Nabiehanie windows po instalacii Ubuntu 30.10.2006 | 21:17mart Návštevníkjaky boot loader pouzivas (lilo , grub) a co mas napsano v jeho confu? jinak, kdyz vlozis win instalacky, muzes opravit (prepsat mbr_ zavadeci sektor) , ale pak zase neuvidis ty linuxy, i kdyz tam normalne budou
-
Re: Re: Nabiehanie windows po instalacii Ubuntu 30.10.2006 | 23:34juro Návštevníkmam tam grub a v subore menu.lst (neviem, ci to je conf) mam napisane pri windowse nieco taketo: title Microsoft Windows XP Professional root (hd0,0) savedefault makeactive chainloader +1 S tymi instalackami som to skusal, prikaz "fixmbr", ale win mi napisal, ze potom nebude z coho bootovat, lebo ziadna particia nie je v poriadku, takze mi z toho vychadza to, co povedal ops, ze je to posahane a treba to cele preinstalovat...:(
-
Re: Re: Re: Nabiehanie windows po instalacii Ubunt 31.10.2006 | 18:12joey NávštevníkMozno teraz budem pisat blbosti, pretoze som v Linuxe zaciatocnik. Nie je mi jasne, ako ti mohol Ubuntu 6.06 pri instalacii posahat particiu s Windoze. Veci okolo rozdelovania disku a instalacie grubu su tam celkom dobre vyriesene. Nemohlo sa stat, ze si nedopatrenim nainstaloval grub do particie s WinXP namiesto do MBR ? V priebehu poslednych 2 tyzdnov som instaloval Ubuntu 6.06 sebe a este 3 kamosom. Na kazdom z tych 4 PC boli aj WinXP. V 2 pripadoch som daval grub do MBR a v dvoch do hlavneho oddielu Lunuxu, ale nikdy sa nestalo to, co popisujes.
-
Re: Re: Re: Re: Nabiehanie windows po instalacii U 02.11.2006 | 10:01juro NávštevníkMas pravdu, nebol to problem Ubuntu, ale chyba sa stala asi u mna. Ja som totiz rozdelil disk na 2 particie pred instalaciou Ubuntu a neviem preco, ale tu prvu s windowsom mi partition magic oznacil ako "hidden". Dosiel som na to tak, ze som pripojil druhy disk s novym windowsom a tam som nevidel tu particiu na starom disku, kde je ten problematicky windows. Tak som tu particiu "odkryl" a uz to bootuje v pohode. Takze to je uz vyriesene a linux je v tom nevinne...:)
-
-
Re: Re: Re: Nabiehanie windows po instalacii Ubunt 01.11.2006 | 08:09joey NávštevníkNiekde odporucaju toto: title = rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 makeactive ... ale nie kazdemu to pomohlo. Niekto zase tvrdi, ze sa to stava vtedy, ak particia s WXP presahuje 1024. cylinder ...
-
-
-