kontrola funkčnosti linuxu (Lama)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 30.03.2005 | 12:43borg Fedora Administrátorsledovat logy vo /var/log
-
Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 30.03.2005 | 13:02teolog Návštevníkale čo s nimi som LAMA ... Skoro všetko sa mi podarilo rozbehat napr ati radeon 9200 1024x768 85hz stary monitor usb klučik acpi acpid lm sensors acpi klavesnicu (podpora vypnutia cez klavesnicu) ale chcel by som mať väčšiu kontolu nad tym čo to robi neviem ako kontrolovat disk ....anevieš či na to neni neaké GUI klikatko naozaj som zdeformovany windowsom.....ale ja sa polepsim...
-
Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 30.03.2005 | 13:08borg Fedora Administrátorhladat v nich errory, warningy, failed... grep -r "error" /var/log grep -r "warning" /var/log .. gui neviem, ale mandrake asi volaco ma, nejaky gui analyzator logov. mozno v ovladacom centre mandraku (nie v kde). mrkni
-
Re: Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 30.03.2005 | 13:11TEOLOG LINUX MANDRAKE 10 CO PoužívateľPOSNAZIM SA KED PRIDEM DOMOV Z PRACE VDAKA.
-
Re: Re: Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (La 30.03.2005 | 13:29borg Fedora Administrátorv mandrake control center je nastroj na monitorvanie logov. teraz som si pozeral screenshoty z mandrake.cz
-
-
-
-
-
Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 01.04.2005 | 15:21peter golis Návštevníkci je system ok? alebo ci je system vyladeny ma maximalnu mieru (tunning/tweaking)?
-
Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 05.04.2005 | 09:23teolog NávštevníkCi je system ok. Naozaj iba skontrolovat funkčnost celeho systemu.
-
Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 07.04.2005 | 00:52Marián Ščerbák NávštevníkMonitor logov je pekna a uzitocna vec :-) Podla mna vsak na to staci pozerat pri kazdom starte systemu, tam sa pise vsetko podstatne. Predpokladam, ze LM_sensors pouzivate s GKrellm:-)
-
Re: Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (Lama) 07.04.2005 | 13:32teolog Návštevníkano, pri štarte je všetko ok. GKrellm používam ukazuje to teplotu ,vetraky,a obsadenie disku ale to je všetko.
-
Re: Re: Re: Re: Re: kontrola funkčnosti linuxu (La 08.04.2005 | 00:40Marián Ščerbák NávštevníkGKrellm toho ukazuje podstatne viac, takisto vie v pripade potreby ukazat upozornenie, alebo poplach. Bolo to v tom clanku. Naklikajte si to, pripadne si don nainstalujte plug-iny. A dalej , nemate nainstalovane programy ako KDE Strážca systemu; GNOME monitor systemu; gnome-system-log? Nestaci? Mate na vyber :-)
-
-
-
-
-