Microsoft tvrdí...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Páni a dámi máme pred sebou živú zdochlinu MS.
Ja myslím že dlho nevydrží.Už aj krysy začali opúšťať potápajúcu sa loď.Zatial len tie velké.Ešte si kúpi svätožiaru okolo hlavy a potom nás všetkých.
Tak toto doporučujem:
http://blackhole.sk/node/783
http://blackhole.sk/node/993
http://blackhole.sk/node/1005
linuxovu, ked Mandriva
2007 nevie, co je to
bluetooth, tak je to
na odstrel.
A pozor na nálepku na viditelnom mieste!
Ked uz je to o nálepkách také srandovné, nedá mi nespomenúť jeden veľmi dôležitý fakt - choďte napr. na stránky www.pretaktovanie.sk alebo www.bit-tech.net
Chlapíci si tam upravujú počítače, striekajú lakujú a tak... Mám dojem že keď má niekto 50000 na úpravu "skrinky" PC, má asi aj na kúpu windows - a koľkí z nich majú nálepku na "viditeľnom mieste ? ANI JEDEN !!! Však ktorý s prepáčením blb si bude lepiť kadejaké blbé plomby na PC - keby som si dal reinštalovať XP a nacapia mi na PC nálepku - strhnem ju - s*ať na licencie, všetko!!! To je môj komp a nechcem ho čmárať, plombovať a nič! To je akoby ti dali za chrbát kameru čo ti sníma monitor, že či inštalované XP naozaj používaš !!! Orwell by sa so svojím 1984 sakra čudoval :)
No konkrétne mne to bluetooth nájde, ale
to je tak všetko :
hcitool dev
Devices:
hci0 00:0C:76:47:E9:20
hciconfig hci0
hci0: Type: USB
BD Address: 00:0C:76:47:E9:20 ACL MTU: 192:8 SCO MTU: 64:8
UP RUNNING PSCAN ISCAN
RX bytes:86 acl:0 sco:0 events:11 errors:0
TX bytes:39 acl:0 sco:0 commands:9 errors:0
lsmod | grep blue
bluetooth 43268 3 hidp,l2cap,hci_usb
PS:
[naozaj nechcem vyvolávať flame]
tak to je riadna pálka !!!!!!!!!!
už prvý diel som ledva dočítal do konca a druhý som vzdal ked som sa dostal do 1/3. (pokračovať budem v sobotu - vlastne dnes :) ) - idem spat už skoro nevidím.....
Obsahovu a vecnú stránku nejdem hodnotit len ma udivuje výdrž autora pri písaní takto rozsiahleho diela.
V texte sa spomýna vela príkladov na chyby v Win a iných produktov MS.......
Niektorím veciam aj rozumiem ale do väčšiny asi vidia len admini čo s tým robie denne.....
MS má dobrú stratégiu - aj ked je tam chyba (nekvalitný kód) bežný user alebo úradník (čo chatuje :) ) si nič nevšimne až dokim nepríde o dáta....
Rozoberať tu ten článok asi nemá význam lebo by sme sa tu len zbytočne hádali...
Som spokojný linuxoví desktopista a nič iné ma netrápi. Proste využívam výhody čo mi linux ponúka a pokial je to v moich sylách tak prehliadnem menšie desktopové nedostatky........
Trápi ma že MS si k sebe viaže výrobcov hardwaeru a predajcou a tak ochudobnuje linux o ovládače......
tomolc
- Oci, chcem vyskúšať ten sex, čo mám robiť?
- No synu, vezmeš si z mojej garáže to najväčšie auto, oblečieš si najlepší oblek, vezmeš dievča do najvychytenejšej reštaurácie v meste. Po večeri vezmeš v parku kočiar s koňmi a vezmeš ju na okruh okolo jazera, cestou kúpiš najväčšiu kyticu kvetov aká sa bude predávať a nakoniec objednáš v hoteli Plaza Prezidentský apartmán a tam sa ti dievča podvolí.
- Ale otec! Kde sú romantické prechádzky, letmé dotyky, čítanie poézie za mesačného svitu...?
- Synu, to si vymysleli linuxáci, aby mohli súložiť zadarmo.
Ja osobne by som si dal pozor na tú skrytú myšlienku v poslednej vete :) - je velmi poučná.
tomolc