Microsoft tvrdí...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Páni a dámi máme pred sebou živú zdochlinu MS.
Ja myslím že dlho nevydrží.Už aj krysy začali opúšťať potápajúcu sa loď.Zatial len tie velké.Ešte si kúpi svätožiaru okolo hlavy a potom nás všetkých.
Tak toto doporučujem:
http://blackhole.sk/node/783
http://blackhole.sk/node/993
http://blackhole.sk/node/1005
linuxovu, ked Mandriva
2007 nevie, co je to
bluetooth, tak je to
na odstrel.
A pozor na nálepku na viditelnom mieste!
Ked uz je to o nálepkách také srandovné, nedá mi nespomenúť jeden veľmi dôležitý fakt - choďte napr. na stránky www.pretaktovanie.sk alebo www.bit-tech.net
Chlapíci si tam upravujú počítače, striekajú lakujú a tak... Mám dojem že keď má niekto 50000 na úpravu "skrinky" PC, má asi aj na kúpu windows - a koľkí z nich majú nálepku na "viditeľnom mieste ? ANI JEDEN !!! Však ktorý s prepáčením blb si bude lepiť kadejaké blbé plomby na PC - keby som si dal reinštalovať XP a nacapia mi na PC nálepku - strhnem ju - s*ať na licencie, všetko!!! To je môj komp a nechcem ho čmárať, plombovať a nič! To je akoby ti dali za chrbát kameru čo ti sníma monitor, že či inštalované XP naozaj používaš !!! Orwell by sa so svojím 1984 sakra čudoval :)
No konkrétne mne to bluetooth nájde, ale
to je tak všetko :
hcitool dev
Devices:
hci0 00:0C:76:47:E9:20
hciconfig hci0
hci0: Type: USB
BD Address: 00:0C:76:47:E9:20 ACL MTU: 192:8 SCO MTU: 64:8
UP RUNNING PSCAN ISCAN
RX bytes:86 acl:0 sco:0 events:11 errors:0
TX bytes:39 acl:0 sco:0 commands:9 errors:0
lsmod | grep blue
bluetooth 43268 3 hidp,l2cap,hci_usb
PS:
[naozaj nechcem vyvolávať flame]
tak to je riadna pálka !!!!!!!!!!
už prvý diel som ledva dočítal do konca a druhý som vzdal ked som sa dostal do 1/3. (pokračovať budem v sobotu - vlastne dnes :) ) - idem spat už skoro nevidím.....
Obsahovu a vecnú stránku nejdem hodnotit len ma udivuje výdrž autora pri písaní takto rozsiahleho diela.
V texte sa spomýna vela príkladov na chyby v Win a iných produktov MS.......
Niektorím veciam aj rozumiem ale do väčšiny asi vidia len admini čo s tým robie denne.....
MS má dobrú stratégiu - aj ked je tam chyba (nekvalitný kód) bežný user alebo úradník (čo chatuje :) ) si nič nevšimne až dokim nepríde o dáta....
Rozoberať tu ten článok asi nemá význam lebo by sme sa tu len zbytočne hádali...
Som spokojný linuxoví desktopista a nič iné ma netrápi. Proste využívam výhody čo mi linux ponúka a pokial je to v moich sylách tak prehliadnem menšie desktopové nedostatky........
Trápi ma že MS si k sebe viaže výrobcov hardwaeru a predajcou a tak ochudobnuje linux o ovládače......
tomolc
- Oci, chcem vyskúšať ten sex, čo mám robiť?
- No synu, vezmeš si z mojej garáže to najväčšie auto, oblečieš si najlepší oblek, vezmeš dievča do najvychytenejšej reštaurácie v meste. Po večeri vezmeš v parku kočiar s koňmi a vezmeš ju na okruh okolo jazera, cestou kúpiš najväčšiu kyticu kvetov aká sa bude predávať a nakoniec objednáš v hoteli Plaza Prezidentský apartmán a tam sa ti dievča podvolí.
- Ale otec! Kde sú romantické prechádzky, letmé dotyky, čítanie poézie za mesačného svitu...?
- Synu, to si vymysleli linuxáci, aby mohli súložiť zadarmo.
Ja osobne by som si dal pozor na tú skrytú myšlienku v poslednej vete :) - je velmi poučná.
tomolc