mrznúci mplayer
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 13:11jj Návštevníkpusti ten mplayer cez konzolu , pozri co to vypisuje a skopiruj to sem ,nech vieme o co ide
-
Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 14:51Martin NávštevníkTu je výpis. Keď som nastavil xine, tak sa mi tá videosekvencia dala spustiť bez najmenších problémov. To, čo som snímal ja sám digitálnym foťákom, napaľovaľ ešte vo Windowse a preniesol do počítača po prechode na Linux, funguje perfektne cez xine aj cez mplayer. Audio mi nefunguje ani cez xine a keď skúsim Amarok, vypíše, že "device is busy". Ak viete poradiť, tak prosím takým spôsobom, aby som to pochopil aj ja, BFU. Ďakujem... MPlayer 1.0pre8-4.1.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.40GHz (Family: 15, Model: 3, Stepping: 4) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. 93 audio & 211 video codecs Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts. Terminal type `unknown' is not defined. Opening joystick device /dev/input/js0 Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory Can't init input joystick Setting up LIRC support... mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. ASF file format detected. ID_AUDIO_ID=1 ID_VIDEO_ID=2 VIDEO: [WMV1] 360x288 24bpp 1000.000 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s) ========================================================================== Trying to force audio codec driver family libmad... Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders AUDIO: 44100 Hz, 1 ch, s16le, 48.0 kbit/6.81% (ratio: 6003->88200) Selected audio codec: [ffwmav2] afm: ffmpeg (DivX audio v2 (FFmpeg)) ========================================================================== ID_FILENAME=/home/martin/Video/slon_sportovec.mov ID_DEMUXER=asf ID_VIDEO_FORMAT=WMV1 ID_VIDEO_BITRATE=0 ID_VIDEO_FPS=1000.000 ID_AUDIO_CODEC=ffwmav2 ID_AUDIO_FORMAT=353 ID_AUDIO_BITRATE=48024 ID_AUDIO_RATE=44100 ID_AUDIO_NCH=1 ========================================================================== Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family Selected video codec: [ffwmv1] vfm: ffmpeg (FFmpeg M$ WMV1/WMV7) ========================================================================== ID_VIDEO_CODEC=ffwmv1 alsa-init: using device default alsa-lib: pcm_hw.c:1248:(snd_pcm_hw_open) open /dev/snd/pcmC0D0p failed: Device or resource busy alsa-lib: pcm_dmix.c:864:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave alsa-init: playback open error: Device or resource busy [AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy [AO SDL] Samplerate: 44100Hz Channels: Mono Format s16le alsa-lib: pcm_hw.c:1248:(snd_pcm_hw_open) open /dev/snd/pcmC0D0p failed: Device or resource busy alsa-lib: pcm_dmix.c:864:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding AO: [sdl] 44100Hz 1ch s16le (2 bytes per sample) Starting playback... VDec: vo config request - 360 x 288 (preferred colorspace: Planar YV12) VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0) Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied. VO: [xv] 360x288 => 360x288 Planar YV12 [zoom]
-
Re: Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 17:42WlaSaTy Návštevníkbooze, ta zvukovka je co zac? :open /dev/snd/pcmC0D0p failed: Device or resource busy akoby nedokazala mixovat viacero zvukovych vstupov v realnom case a dmix nebol nahodeny. neinstaloval si nahodou aj nejake vadne video win32 videokodeky? WMV1 bolo normalne podporovane v ffmpeg ale tie kodeky mozu narobit sarapatu rovnako ako vo winblows odkial pochadzaju. a alebo jaky video vystup pouzivas a aky zvlada tvoja neznama videokarta aj s neznamym ovladacom?
-
Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 18:24Martin NávštevníkNeinštaloval som absolútne nič, ešte v nedeľu večer mi to normálne fungovalo, obraz aj zvuk, včera si u mňa sestra chcela pozrieť nejakú poštu so zvukovou prílohou a bolo to... Neviem, čo postláčala, nebol som pritom. Čo sa týka posledného odstavca Tvojej odpovede, tak moja odpoveď je neviem, neviem, neviem, skúsim zistiť. V počítačoch som absolútny analfabet. Linux mi inštaloval príbuzný mojej známej, asi ho budem musieť zasa otravovať...
-
Re: Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 18:36Martin NávštevníkTu je info z Kontrolného centra Mandriva, neviem, čo sa z toho dá vyčítať.. Identifikácia Výrobca: nVidia Corp. Popis: NV11 Geforce2 MX/MX 400 Skupina: DISPLAY_VGA Pripojenie Zbernica: PCI Zbernica PCI #: 1 PCI zariadenie #: 0 PCI funkcia #: 0 ID výrobcu: 0x10de ID zariadenia: 0x0110 ID Podskupiny výrobcu: 0xffff Sub-ID zariadenia: 0xffff Ostatné Modul: Card:NVIDIA GeForce2 DDR (generic)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 18:48Dare_devil Debian, OpenSuse PoužívateľSkoro to iste co robi tebe, robilo mne na SuSe 10.1 a nevedel som si to nakonfigurovat ... mne stale sekala hudba, a videa a tak ... ale raz mi to kamarat nakonfiguroval, alebo co ... no a uz to nesekalo :DThere is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 19.12.2006 | 19:14WlaSaTy Návštevníkvideo, to pojde vxdy na xwindows ak das video vystup x11 i ked neakcelerovane. audio, to budes musiet nahodit ten dmix. to je tak, ked nema segra vlastne konto.
-
-
-
-
-
-
Re: mrznúci mplayer 24.12.2006 | 00:30Martin NávštevníkNo, a už som na to prišiel - nebola to žiadna chyba v systéme alebo v mašine, ale keď niečo dohrá a má to ikonku na spodnom paneli nástrojov (či ako sa to volá), treba na ňu kliknúť pravým tlačidlom myši a riadne to ukončiť, Linux je na to zrejme háklivý. Takým istým spôsobom treba ukončiť aj prehrávač Amarok.
-
Re: Re: mrznúci mplayer 24.12.2006 | 00:36meno Návštevníknepovedal by som ze linux je na to haklivy, skor by som povedal ze mas nieco zle nastavene a bije sa ti vystup, konkretne to vyzera na zvukovku... treba ju nejak dostat do promiskuitneho modu aby ju mohli zdielat viaceri a bude vsetko ok :-P
-
Re: Re: Re: mrznúci mplayer 24.12.2006 | 10:53Martin NávštevníkNehádam sa, zrejme máš pravdu. Toto je moja prvá skúsenosť s Linuxom, som len obyčajný BFU :) Ale chalan, čo mi Linux inštaloval, ma upozornil, že takéto programy treba vždy riadne ukončiť až vďaka jeho rade som to ako-tak vyriešil. Želám pekné Vianoce :)
-
Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 24.12.2006 | 13:15meno Návštevníktomu sa hovori dobra rada nad zlato... podla mna je to nastavenim alsy :-P resp. si pozri v settingu mplayera aky je vystup pre audio....... ja kludne spustam na kazdom workspace samostatny film a v poho idu secky :-P ps. nejsem zieden panbickar takze vianoce neoslavujem tak ti zelam peknu nedelu :-P
-
Re: Re: Re: Re: Re: mrznúci mplayer 25.12.2006 | 10:33Martin NávštevníkĎakujem za radu, kuknem sa na to. Pre úplnosť - skutočný význam Vianoc je oslava zimného slnovratu, všetky iné významy sú podvod...
-
-
-
-
-