1.) Mam problem s priestorovym zvukom vo videach. 2.0 mi ide v pohode, aj "akoze 3+1" (v Kmixe volba Four channel mode), 5+1 vsak nejde ani za svet. Najzaujimavejsie je pri volbe vystupu 5+1, ze hraje center a lavy zadny reprak. (skusane v Xine, Toteme a VLC pri niekolkych roznych nastaveniach - vzdy prakticky to iste). :-(
2.) Ako rozbehat USB pripojene na dosku? Mam pocit, ze niekto sem pisal, ze sa to da upravou jedneho riadku v nejakom konfiguraku - nenapisal vsak kde a ako. :-(
3.) Ako zaznamenat video z webkamery do nejakeho suboru? Niekto mi tu davnejsie odporucal VLC, lenze ten to akosik zaznamenavat nechce. :-(
Vsetko su to viac-menej nepodstatne detaily, ale ako sa poznam, za par dni sa z toho zblaznim :-). Zacinam mat pocit, ze mam nejaky cudny pocitac, alebo som cudny ja (kedze som ziadne podobne problemy nenasiel). Vopred dakujem za rady :-)
mencoder [global options] file1 [specific options] [file2] [specific options]
global options je vobecneviemco file1 je zdroj, v mojom pripade /dev/video0 specific options su rozmery (352×288) a zrejme este nieco (?) file2 je vystupny subor jeho specific options je kodovanie (a ?)mencoder tv:// -tv driver=v4l2:width=320:height=240:device=/dev/video0 -nosound -ovc lavc -o ~/skuska.avi
Ten vsak pre istotu nefunguje. napise nasledovne:MEncoder 1.0pre8-4.1.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team CPU: AMD Athlon(tm) XP 2200+ (Family: 6, Model: 8, Stepping: 1) CPUflags: Type: 6 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0 Compiled with runtime CPU detection. 93 audio & 211 video codecs success: format: 9 data: 0x0 - 0x0 Selected driver: v4l2 name: Video 4 Linux 2 input author: Martin Olschewski comment: first try, more to come ;-) v4l2: ioctl get standard failed: Invalid argument Selected device: SN9C10x PC Camera Capabilites: video capture read/write streaming supported norms: inputs: 0 = Camera; Current input: 0 Current format: unknown (0x31384142) v4l2: ioctl enum input failed: Invalid argument v4l2: ioctl enum norm failed: Invalid argument Error: Cannot set norm! Selected input hasn't got a tuner! Výnimka pohyblivej rádovej čiarky
Co s tym moze byt? Je ten prikaz chybny?