Par otazok na Debian...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Par otazok na Debian... 01.01.2007 | 21:38uid0 Debian Používateľ1. da sa to. repozitar som si este nerobil, ale skus googlit... 2. to je blbe. najjednoduchsie je googlit, ci niekto nespravil neoficialny balik, alebo kompilovat + checkinstall (ale pri chceckinstalle si dependencies musis strazit sam! nie je to vestkyna teodora) 3. malo by to tak byt, ale vsetko zavisi od zavislosti balickov. vyskusaj, ono ti to oznami co si pyta a ty to musis potvrdit. 4. KDE a XFCE su alternativne verzie CD1, ktore miesto GNOME obsahuju hadaj co... 5.debian pouziva obycajne SysV skripty. nastroj na upravu symlinkov je update-rc.d, ale upravovat ich mozes kludne aj rucne ci nejakym inym nastrojom... cisla runlevelov su v nazve adresaru rc. 6. netusim. etch ma jadro 2.6.19 7. asi nie velka. mozno by sa ho ale ujal nejaky debian developer,,, je to pre teba dolezite, aby sa tam dostal? 8. ujat sa baliku moze len debian developer, alebo buduci debian developer (ten ale nemoze sam uploadovat balik). 9. testing bude onedlho stable... bohuzial ma sklamal novy kernel. ak pouzivas rtorrent, tak sa nepotesis (ja som downgradoval na 2.6.16). to fpc je 2.0.0 10. ked stiahnes source, tak sa ti stiahne source a opatchuje sa ti a vznikne presne to z coho bol vytvoreny aj oficialny binarny balicek (aj devel). nemal by si ch potrebovat, v repozitari mas aj binarny aj devel.Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Par otazok na Debian... 01.01.2007 | 21:50tt Návštevníkako si myslel ze pri checkinstalle si treba strazit zavislosti? checkinstall je uz len zaver snazenia. Nevyriesene zavislosti sa objavuju po ./configure
-
Re: Re: Re: Par otazok na Debian... 01.01.2007 | 21:56uid0 Debian Používateľked zoberies ten balik na iny system, tak musis nainstalovat rucne vsetky zavislosti (tentokrat uz ale netreba devel, stacia binarne). ale treba si priznat, ze napriek tomu, ze chceckinstall ma moznost nastavit zavislosti, asi nikto to nepouziva...Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Par otazok na Debian... 01.01.2007 | 22:05uid0 Debian Používateľa este si musis dat pozor aby si ich potom neodinstaloval, ak su tam len kvoli tomu balicku....Debian. apt-get into it…
-
Re: Re: Re: Re: Re: Par otazok na Debian... 02.01.2007 | 18:13ferj NávštevníkRepozitare pre apt-get su v subore: /etc/apt/sources.list Po editaci je nutne zadat: apt-get update Programy hladame takto: apt-cache search hladanyvyraz Vypis o danom programe: apt-cache show program Inštalácia: apt-get install program http://www.debian.sk/docs/apt-howto/apt-howto.sk.html#contents
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Par otazok na Debian... 02.01.2007 | 18:36uid0 Debian Používateľbavime sa o balickoch automaticky vytvorenych checkinstallom, tie v repozitari nenajdesDebian. apt-get into it…
-
-
-
-
-
-