Telefonovanie z internetu na pevnu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ukonci to hovor automaticky po 5 minutach?
K volání není nutný jen jejich program. Po registraci (toto nejspíš jen z jejich programu a ve Windows) lze potom volat jakýmkoliv VoIP jiným programem, který zvládá SIP (http://www.lowratevoip.com/en/sip.html) - v Linuxu např. Ekiga, KPhone, ... A samozřejmě, volat jde prostřednictvím prohlížeče, pokud máme k dispozici pevnou linku.
User
Sip account
User name: mojeusername
Domain: sip.voipdiscount.com
Sip authentication
Realm: voipdiscount.com
Name: mojeusername
Password: mojeheslo
Sip server
Registrar: sip.voipdiscount.com
Expiry: 3600
Outbound proxy
zaskrtnut Use outbound proxy
Outbound proxy: sip.voipdiscount.com
RTP audio
medzi aktivne kodeky treba dat G711
DTMF auto
Nat
zaskrtnut use Stun
Stun server: stun.voipdiscount.com
Tot vsio.
Druhy ucet funguje ked tesne pred piatou minutou hovoru spojenie prerusim. Mozem volat zas.
Podla toho ako som to pochopil z ich stranky:
kupit sa da len kredit 10eur
s nim potom mozem volat
200 minut do free destinacii pocas 7 dni
ak sa to prekroci zacne sa odratavat z kreditu
Dalsie odratavanie je po 30 dnoch od dobitia. Potom uz hovori niesu free.
Treba dobit a znovu je to "free" dalsich 30 dni.
Takze to nieje free.
Je to na VoipDiscount inak? Tam pisu to iste...30 dni freedays a potom sa zacne odratanie kreditu.
davam +421..... aj 00421...
ale stale napise
Sat 22:26:08
Line 1: call failed.
404 User not found
Neviem, či chyba neni v tom, že používam slabý komp (Pentium II 266 MHz, 192 MB RAM).
Doma mám zase dobrý počítač, ale pomalé pripojenie (cez telefón, max. 50,6 kb/s). Myslíte, že mi to bude doma fungovať? Skúšal som cez telefónne pripojenie program VoipStunt pod Windows, ale keď som telefonoval, druhá strana ma nepočula (ja som ju počul).
V druhom pripade slaby net. Mne osobne to funguje aj na EDGE.
Keď vravíte, že je to málo, tak to telefonovanie nebudem ani rozbehávať.
Ale doma sa mi zdá, že by som sa mohol o to pokúsiť. Keď sa nad tým zamyslím, telefónna linka predsa dokáže preniesť hlas oboma smermi. Nuž a keď sú to digitálne dáta, malo by to fungovať tým skôr. Počul som, že digitálny prenos hlasu zaberá menšiu šírku pásma, či čo.
Vlastne Voip Stunt požaduje rýchlosť 64 kb/s, nuž a to nie je oveľa viac ako 50,6 .
Ak máš kúpený kredit, môžeš prevolať 200 minút za týždeň, ak sa nemýlim. Minúty nad limit sa spoplatňujú asi 1 euro cent za minútu.
Viem, že sú to hlúpe otázky, ale za opýtanie nedám nič.
Vďaka za informácie
Nevoláš náhodou často do zahraničia? Ja som si kúpil kredit na Voip Stunt a to neni najvýhodnejšie pre volanie na slovensko. Mám tam ešte väčšinu voľných dní a asi 8 Eur. Vymenil by som si s tebou meno a heslo za tvoje na lowratevoip.
Ale dnes som si všimla, že mi začalo písať, že mi ešte ostáva 116 Freedays. Tak z tohto usudzujem, že by som teoreticky mohla volať zhruba do mája zadarmo. Po skončení tohto obdobia sa mi hovori normálne započítavajú...
Predvčerom som chcel volať a nešlo to. Ani stránka sa nezobrazila. Ale keď som skúsil o pol hodinu, všetko bolo OK.
Zišlo by sa mi, keby som mohol volať na pevnú linku zadarmo aj bez prístupu k internetu a vidím spôsob, ako to urobiť.
Kúpil by som si 10 eurový kredit na LowRateVoip. Po prihlásení na ich stránke je v ponuke "Make a phone-to-phone call", čo znamená, že môžem zadať dve telefónne čísla, prvé je číslo telefónu v mojej blízkosti a druhé je volané číslo. Po kliknutí na tlačidlo Call zazvoní telefón v mojej blízkosti a keď ho zodvihnem, na druhej strane to tiež začne zvoniť a keď to zdvihnú aj tam, môžeme sa rozprávať.
Keby som vedel napísať taký program, ktorý by dokázal prijať e-mail, prečítal by z neho tie dve telefónne čísla a vyplnil by ich do tej stránky, mohol by som volať z hocijakej pevnej linky zadarmo aj bez prístupu k internetu, lebo e-mail sa dá odoslať aj mobilu.
Ak sa nájde niekto, kto mi s tým pomôže, odmením sa poskytnutím mena a hesla na moje konto s kreditom, pomocou ktorého bude môcť aj on zadarmo telefonovať. Ozvite sa mi na ondrejandrej (zav.) gmail (bodka) com .
Práve som si kúpil kredit na lowratevoip a hneď som to aj oľutoval.
Ja som si myslel, že mi to bude fungovať so SIP programom, ale mýlil som sa. Na stránke medzi novinkami majú oznam z 31. januára, že "telefonovanie so SIP zariadeniami momentálne nie je možné. Prosím použite Lowratevoip SW klient."
To znamená, že som odpísaný.
Najhoršie je, že to fungovalo na tie 5 minútové hovory pred zakúpením kreditu. Len si musím vždy zaregistrovať nový username. Okrem toho je od nich mimoriadne chrapúňske, že majú na stránke návod na nastavenie SIP zariadenia a plno hesiel "Volajte bez zapnutého počítača" atď. Sú to chrapúňski hajzli. Normálne uvažujem, že na nich podám žalobu.
Okrem toho mi nefunguje telefonovanie phone-to-phone po prihlásení na stránku. Nefunguje to z/na české čísla (ja so momentálne v česku). Funguje mi to len z Lowratevoip SW klienta, čo je naprd.
kompatibilný so SIP, teda neumožňuje použitie VOIP telefónu ani PC s OS iným ako Windows NT.