open source software (oss) vs. verejna sprava
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: open source software (oss) vs. verejna sprava 11.04.2005 | 22:26Toudy NávštevníkPreco nasa vlada nerobi ziadne kroky? Pretoze na Slovensku je slaba propagacia alternativ.. Netyka sa to len OS, ale vsetkeho! Od webbrowserov, cez naramkove hodinky az po toaletny papier.. :) Ved si zoberte pocinanie si v USA, kde reklamu na Firefox daju cez celu stranu velkych novin (New York Times)! Take nieco by sa mi na Slovensku velmi pacilo.. Najskor by sa malo zacinat s tymito produktami, ktore sa uz celkom osvedcili, napr. OpenOffice.org, Thunderbird, Firefox a ostatne ci uz Open Source alebo Free Software vyrobky.. Skratka treba dobra reklama! Ved aj mikrosrot alebo bse (myslim tym bsa) robia reklamu, ktora ich len zviditelnuje (a zosmiesnuje).. ;o) Myslim, ze na Slovensku celkovo chyba nejaka organizacia, ktora by zastresovala taketo cinnosti, rozumej propagacia.. A kto mi povie, ze "Ved tu mame SKLUG!" tak mu zaprajem dobre rano.. :) Co si myslite o usmerneni EK zaviest OSS do verejnej spravy? Bola by to dobra vec, ale si myslim kusok tazsie uskutocnitelna, kedze v EK povolila softwarove patenty.. :((( Ale kedze EK dala po prstoch aj mikrosrotu, tak neviem na koho strane stoji.. ;o) Co je potrebne nato, aby sa zacal vo verejnej sprave presadzovat OSS? Myslim, ze uz som to spomenul.. Ale jedna vec by sa este zisla: nepodpisovat kadejake somarske zmluvy s (de)billom.. HOWGH! Dohovoril som..
-
Re: Re: open source software (oss) vs. verejna spr 25.04.2005 | 00:56metaSE Návštevníkale sw patenty este schvalene niesu ...
-
-