len tak som premyslal ako niekto dokaze pouzivat linux a byt s nim spokojny aj napriek tomu ze nema net. Ciatal som par prispevkov ze sa niekto linux naucil prave bez netu.mne to pride nepochopitelne ako je to mozne. Ved bez netu nejdu multimedia a koniec koncov ked si chcem distro nakonfigurovat stale potrebujem nieco stiahnut. podla mna je lin bez netu ako clovek bez ruk a noh... teda pokial ho nepotrebujeme len ako pisaci stroj...
napiste mi vase nazory ako ste zacinali s lin (pokial ste nemali net)?
< GENTOO FOREVER >
a s multimediami bol "problem" az od dob fedory. to ale stacilo pouzit mplayer alebo skompilovat vlastne xmms... horsie to bolo s tymi prastarymi nvidia akcelerovanymi drivermi...
ale linux je predsa dieta internetu, tak preco ho vytrhavat z jeho prirodzenieho prostredia?
to bolo v casoch ked sa za osobny pocitac (personal computer) povazovala pracovna stanica (workstation) a nie multimedialne centrum schopne sklbit hernu konzolu s video striznou.
apt-get zdar!
aj dnes to v podstate nieje problém pokial nepotrebujete update.
pokial máťe mandrivu, fedoru prípadne debian - tak zájdete na ftp ktoré Vám vygeneruje easyurpmi a dalšie čo sa odporúčaju pridať do zdrojov a dáte si niekomu celí obsah ftp stiahnúť. Ja som to tak ešte do konca leta 2006 robyl. Proste som kamoša poprosil niech vybrakuje ftp s mandrivo 2006, contrib, nonfree a kopu dalších (cca 17GB )... ( Za to som mu nesmierne vďačný) Na usb boxe som si to doniesol domov a rok na tom fungovall až do vidania M2007. Teraz mám net a teda všetko tahám z netu (aj rozumy :) )...
tomolc
az do zaciatku decembra 2006 som nemal _doma_ internet.
Ked som nieco potreboval, chodil som do centra volneho casu stahovat
navody, balicky, zdrojaky. Nechapavo som krutil hlavou preco _niektore_
_distribucie_ (Mandriva/SuSE) nedavaju _vsetky_ _develpovske_ _balicky_ na svoje instalacne CD/DVD. (dovod na pouzivanie Debianu ?)
Do ktorého centra volného času si chodil - je v Bratislave?
Lebo aj ja som to presne tak riešil :)
tomolc
ktore sa nachadza v byvalej Gagarinovej skole.
Ale jedno máme spoločné - obaja sme tahali linux a soft v Centrách volného času :)
tomolc