Boot systému z loopback súboru
Potreboval by som nainštalovať Knoppix (Debian) do loopback súboru (povedzme 3,5GB) na fat32 a spúšťať ho odtialto.
Ako to mám spraviť?
sda1 je fat32
Povedzme že cesta k loopback súboru je /mnt/sda1/loop/knoppix
Pripoil som ho do /mnt/sda1/knoppix
Hlavne ma zaujma ako spraviť GRUB aby dokázal spúšťať toho knopixa v loopback súbore
Ďakujem
tomolc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

Plán je takýto:
1: inštalácia knopixu do pripojeného loopback suboru (dúfajme že knoppix-installer si nič nevšimne)
2: nakopírovanie knoppix jadra, initrd a grub konfigu na fat32 napr do /mnt/sda1/boot
3: editácia konfigu grubu tak aby dokázal načítať jadro a initrd z usb boxu
4: zápis grubu na usb box (/dev/sda)
potialto to zatial zvládam sám
ale teraz kamen úrazu:
grub zavedie jadro a rozbalí initrd - čo mám spraviť aby sa potom loopback súbor mountol ako / ???
tomolc
-
wiki knoppix pise ze si to knoppix installer vsimne ale tak isto pise ako sa to da okaslat
-
popisane v diskusii na domovskej stranke naptiklad : http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?p=93758#93758
-
tiez
-
tiez
sice mi nie je jasne aky typ loopback suboru to ma byt, ale najjednoduchsie by bolo nainstalovat to v qemu, nahodit ten grob.exe aj s nastavenim a v initrd povedat ze offset pre loopback je o 512B dalej. teda nebudes mat subor pouzity ako logicky disk, ale fyzicky (aj s partition table - rozdeleny na jeden logicky disk) pricom ho budes pripajat ako logicky disk (preskocis nulty sektor).a co sa tyka initrd, tak ten je jednodychy. ak zoberies nejaky co najdes hocikde, tak ho staci rozbalit (vacsinou gzip) a pripojit cez loopback. ten skript co zabezpecuje nahranie potrebnych ovladacov vratane usb, scsi, scsi disk je velmi lahko najditelny.
trochu sa nerozumieme - skúsim byť konkrétnejší:
1:mám IBA linux takže žiaden grub.exe sa nekoná
1,5:loopback súbor bude proste súbor s extFS (žiadne šifrovanie ani iné špecialitky - teraz bežne využívam ako uschovna linuxových vecí na fat32)
2:na fatku to chcem nahodiť preto lebo na boxe chcem mať iba jednu univerzálne dostupnú (win-lin) partíciu. V prípade potreby celej kapacity boxu jednoducho zmažem loopback súbor (doma bude záloha)....
3:Inštalácia: asi ho nainštalujem do nejakej dočasnej partýcie a odtial ho jednoducho skopírujem do pripojeného loopback suboru. Nakoniec knoppixu to je jedno lebo stále sa bude chovať ako live čiže si všetko zdetekuje
4: jadro, initrd grub config budú mimo na fat32 aby som nemusel riešiť ako ich zaviesť z loop suboru
5: zapíšem gruba do mbr a tento začne boot z jadrom a initrd na fat32 (grubu je preca jedno na akom FS je jadro)
6:jediný problém čo neviem ako mám poriešiť je ako namountovať loopback súbor ako / počas štartu?
-treba niečo nastaviť v grube? v initrd? v nejakom inom konfigu - fstab?
tomolc