Boot systému z loopback súboru
Potreboval by som nainštalovať Knoppix (Debian) do loopback súboru (povedzme 3,5GB) na fat32 a spúšťať ho odtialto.
Ako to mám spraviť?
sda1 je fat32
Povedzme že cesta k loopback súboru je /mnt/sda1/loop/knoppix
Pripoil som ho do /mnt/sda1/knoppix
Hlavne ma zaujma ako spraviť GRUB aby dokázal spúšťať toho knopixa v loopback súbore
Ďakujem
tomolc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Plán je takýto:
1: inštalácia knopixu do pripojeného loopback suboru (dúfajme že knoppix-installer si nič nevšimne)
2: nakopírovanie knoppix jadra, initrd a grub konfigu na fat32 napr do /mnt/sda1/boot
3: editácia konfigu grubu tak aby dokázal načítať jadro a initrd z usb boxu
4: zápis grubu na usb box (/dev/sda)
potialto to zatial zvládam sám
ale teraz kamen úrazu:
grub zavedie jadro a rozbalí initrd - čo mám spraviť aby sa potom loopback súbor mountol ako / ???
tomolc
a co sa tyka initrd, tak ten je jednodychy. ak zoberies nejaky co najdes hocikde, tak ho staci rozbalit (vacsinou gzip) a pripojit cez loopback. ten skript co zabezpecuje nahranie potrebnych ovladacov vratane usb, scsi, scsi disk je velmi lahko najditelny.
trochu sa nerozumieme - skúsim byť konkrétnejší:
1:mám IBA linux takže žiaden grub.exe sa nekoná
1,5:loopback súbor bude proste súbor s extFS (žiadne šifrovanie ani iné špecialitky - teraz bežne využívam ako uschovna linuxových vecí na fat32)
2:na fatku to chcem nahodiť preto lebo na boxe chcem mať iba jednu univerzálne dostupnú (win-lin) partíciu. V prípade potreby celej kapacity boxu jednoducho zmažem loopback súbor (doma bude záloha)....
3:Inštalácia: asi ho nainštalujem do nejakej dočasnej partýcie a odtial ho jednoducho skopírujem do pripojeného loopback suboru. Nakoniec knoppixu to je jedno lebo stále sa bude chovať ako live čiže si všetko zdetekuje
4: jadro, initrd grub config budú mimo na fat32 aby som nemusel riešiť ako ich zaviesť z loop suboru
5: zapíšem gruba do mbr a tento začne boot z jadrom a initrd na fat32 (grubu je preca jedno na akom FS je jadro)
6:jediný problém čo neviem ako mám poriešiť je ako namountovať loopback súbor ako / počas štartu?
-treba niečo nastaviť v grube? v initrd? v nejakom inom konfigu - fstab?
tomolc