radeon 9000 + Beryl
chcem sa spýtať, že či na grafickej karte ATi Radeon 9000 PRO 64 Mb dokáže bežať dobre "najnovší" Beryl ??
Lebo, donedávna mi bežal celkom fajn, dokedy som nedal adpt-get update a apt-get upgrade ;)
Žeby najnovší beryl už na tieto grafiky nie je možný??
V konzole po zdani prikazov na grafiku to pise toto ::
kaskaderi@PC-2:~$ glxinfo | grep direct
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display "localhost:1.0".
direct rendering: No
root@PC-2:~# fglrxinfo
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display "localhost:1.0".
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9000 PRO DDR Generic
OpenGL version string: 1.3.1091 (X4.3.0-8.28.8)
Please ako rozchodiť Beryla? Lebo viem, že ovládače ATi sú trošku horšie podporované na Linuxe, tak keď som našiel návod kde bolo písané " Instalace ovladače ATI karet (8.25.18) ::
Naneštěstí OpenGL je v této verzi ovladače poškozený pro karty R200 (všechny karty před Radeon 9500). Tohle může být napraveno nahrazením /usr/lib/libGL.so.1.2 souborem libGL.so.1.2 z předchozí verze ovladače (8.24.8) Soubor si mužete stáhnout např. ..."
Žeby som skúsil stiahnúť ten najnovší ovládač?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
kaskaderi@PC-2:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9000 PRO DDR Generic
OpenGL version string: 1.3.1091 (X4.3.0-8.28.8)
kaskaderi@PC-2:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
Čo je dobre ;) No a ja by som chcel práveže späť rozbehať XGL a Beryl .
P.S. keď mi ešte išiel Beryl, tak sompo výpisoch fglrxinfo a glxinfo | grep direct dostával väčšinou chybné hlášky (viď hore, môj úvod)
Xorg7.1 s AIGLX (open source drivers) nastavene podla gentoo-wiki ale trebalo
nastavit 16bitove farby lebo na 24bit beryl nechel ist aj ked glxinfo hlasilo DRI "yes"
k tomu budes asi potrebovat starsi ovladac, link na archiv ovladacov je na stranke odkial si to stahoval uvedeny dolu v strede (Previous Drivers and Software) a samozrejme to budes musiet asi aj nejako nastavit konfigurak. alebo mas dalsiu moznost, pouzit opensource ovladace kedze vyrobca zrusil podporu pre tvoju kartu.