Stary RISC PROCESsor a nejaka HP grafika
Doma mam stroj od HP Hewlett packard 9000 c110
Processor to ma RISC 128MHz + 512RAM
nainstaloval som tam debian sarge3.1r2 a chcel by som rozbehat xka
zial neviem ktory driver tam mam nastavit skusal som vesa ale ten nefungoval
kukol som do tej masiny a ta grafika je trosku ina ako grafiky pre osobne pc uz len v rozmeroch dlha bola okolo 20-25 cm na grafike bolo len napisane:
H&P
1FU2-0003
NPFUC6362
honk kong 9634
viem ze xka tam chodia lebo tam bol OS HP unix kde islo do grafiky no ja som ho uz preformatoval priinstalacii debianu (necakal som problemui z grafikou) a nekukol som aky driver tam je nastaveny =(
Dakujem zakazdu radu ...
Prosim vas este raz o pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nie ten stroj nema PCI zbernicu ... lspci nevypise absolutne nic (kedze vobec neni v celom stroji pci) ... a neviem aka zbernica to je asi nejaka packard
Vesa Local Bus (dlha ISA s dvoma konektormi) --- ma len jeden konektor cize tato nie (nevyznam sa v tom uplne ale szsi by tam isiel ovladac vesa)
a ta GSC (to neviem co je) a aky driver by som k nej mal priradit ??
este raz vas prosim Poradte mi =( lebo sam to asi nezvladnem ...
GSC bola stara zbernica ktora umoznovala na HP strojoch pripojit hardware cez rychlejsie droty, pripajaly sa na to grafiky, pamete alebo procesory, mozno aj radice diskov a sietovky ale tak daleko som v googli nezasiel.
ale ako som pochopil, tak ti na tom stroji startuje linux, skus sa pozriet aspon do vypisu z dmesg, mozno tam bude nieco zmysluplne. ale asi by bolo rozumnejsie opytat sa tam, odkial to mas ... mimochodom, nemas z toho nejake normalnejsie fotky (nemyslim z mobilu ktory nefoti v budove) ?
inac taky stroj, to by som si mozna aj pozrel.
no ale kazdopadne by som si pozrel vypis z dmesg :)
ps.: mozno to bude zniet dementne, ale takym masinam viacej slusil operacny system pre ktory boli nabrhovane, teda HPUX. Ale kazdopadne sa jedna o krasny muzealny exponat okolo ktoreho budu navstevy chodit po spickach ...