co sa este naucit
a dost aj o strukture systemu
mna by zaujimalo co by som sa mal este naucit aby som bol pro?
ak ma niekto nieake dobre e-booky nech ich spomenie a nexchcem pocut o LDP tomu rozumeju max tak autori nieco jednoduche a zrozumitelne
vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
tak to sa priprav na celozivotne ucenie ;)
> nexchcem pocut o LDP tomu rozumeju max tak autor
o.O
no, neviem co by si este chcel, ak ti to pripada nezrozumitelne...
v kazdom pripade je potrebne aby si sa naucil pouzivat knihy typu ldp. ak ti taketo knihy pripadaju neprehladne tak nikdy nebudes pro! dalej odporucam naucit sa pracovat s man a info strankami. to je absolutny zaklad.
odporucam prestudovat si manualovu stranku bash, a pisat si rozne skripty na opakovane cinnosti. mozes sa skusit naucit pracovat so sadzacim systemom (la)tex. nauc sa robit s editorom sed.
namiesto nautilusu pouzivaj shell, pripadne mc. nauc sa robit s poriadnym textovnym editorom = vim alebo emacs (zabudni na kwrite, gedit a spol). nauc sa pouzivat browsery lynx a links.
a mnoho dalsich veci o ktorych nemas ani tusenia najdes v ldp. len staci prekonat pociatocne odmietanie a zvyknut si na styl aky je to pisane.
momentalne tu uz mas navrhov na mnoho a mnoho dni takze mozes zacat - to je jedno s cim ale zacni hned teraz.
http://knihy.cpress.cz/Pocitac/Edition.asp?ID=123
su tam aj take rozpravkove knizky
Vies co nie dam ti inu radu, vyskusaj LFS ...
Potom mozes povedat,ze si z 20 - 30% pro.
Este k autorovej otazke, rozbehaj si hlavne SSH, a skus na system pristupovat vzdialene.
no, dobre som zadelil :)