Prosim pomozte, som v koncoch. Som si chcel nainstalovat OpenSuse 10.2 ale marne, som googloval dva dni a nic. Problem je v tom, ze vlozim prve CD dam bootovat a to graficke menu nejde vobec, stlacim nejaku klavesu a hodi ma do textoveho menu, tam som skusal vsetky volby, nolapic, noacpi, failsafe,....aj take co som vygooglil, pri niektorich mi pisalo ze Could not find kernel image: pci=noapic(alebo hociaky iny prikaz vygoogleny). S tymi prikazmi co su v menu spravilo tolko, ze: loading kernel....loading initrd....ready, potom nejake blbosti asi na jednustranu monitora, ziadne errors tam nebolo, akurat na konci, ze: bad gzip magic numbers, ale to asi s tym nema nic spolocne, a potom asi este nieco vypisalo na konci ale to som ani nestihol precitat a potom sa komp sam restartol, a stale mi robilo toto dookola, nechapem preco sa sam restartne, neni nejaka moznost ako to nejako zastavit aby som stihol precitat ten koniec. Som uz v koncoch so silami, PLS ak ste sa uz s niecim podobnym stretli, PORADTE MI. Vdaka.
Obrazky najdesu tu http://shots.linuxquestions.org/?linux_distribution=Xubuntu%206.10
ale tento problem skor poukazuje na problem s radicom, bud mas cdrom inde ako ocakava instalator (suse to myslim chcelo ako hdc, teda secondary master) alebo mas jednoducho nepodporovany radic. tomu s tym radicom nemozem uverit, nepises ze by si mal doplnkovy radic (sata, ide raid) a dosky v case duronov mali standardne radice ktore boli spetne kompatibilne.
Naozaj trvas pri veku tvojho pocitaca na tej jednej distribucii?