Predom sa ospravedlnujem, lebo musim si uznat, ze netusil, ku ktorej kategorii patri tato tema.
Moj problem je celkom nepochopitelny. Po konfiguracii jadra s povolenim len ati radeon kedze mam ati radeon m300 a rozbehanim xorgu s driver vesa , vsetko slapalo tak ako sa patri az na to, ze pri pridani modes cez 1024x756 uz mi vypisovalo no mode of this name v xorg.0.log file. nevravim ze FPS bolo okolo 560 v 5tich sekundach pri kazdej gl aplikacii. cize nepozeratelne.
Skusal som teda nainstallovat ati-drivers ati-drivers-extra ba dokonca aj xf86-video-ati. Driver v xorg.conf som prehodil na fglrx a zmeny nastali. Okrem ciernej obrazovky po spusteni startx sa mi neobjavilo nic a po stlaceni alt+ctrl+F? mi nezostalo nic, len natvrdo resetnut. Po nasledovnom boote som skontroloval xorg.0.log a okrem riadkov, ze DRI failed a no 3d acceleration available , program pokracoval a zastavil sa az pri input devicoch , co teoreticky znamenal, ze xka boli spustene bez chyby a mali by pracovat.
a preto by som sa chcel obratit na vas, ci nahodou neviete co s tym, alebo ci ste sa uz s niecim podobnym nestretli, lebo mne nezostalo nic ine , ako sa vratit k vese s 1024 rozlisenim a strasnym fpskom.
Ps. dakujem za akekolvek navrhy, lebo vsetky dotazy smerujuce na google ma zradili, mne nepomohli, i ked problem s "no mode of this name" tam je viac nez dost...
ine informacie.
distro - gentoo
kernel - 2.6.20
xorg - 7.2
ati-drivers - 8.33.6-r1
Inak, ved som napisal, ze ovladace pouzivam, no vysledkom je cierna obrazovka, zamrznuty linux a ziadne chyby v logoch.
teda, monitor sa jednoducho vypol pricom praca zo systemom je mozna bez problemu. bud naslepo, alebo pomocou vzdialeneho pripojenia.
Kedze najnovsi ATi driver nema podporu pre 2.6.20 kernel a nema podporu pre 7.2 xorg tak pochybujem tento starsi bude mat :)
Skus downgradnut xorg a kernel a podla mna to pojde.
Ja som to momentalne vzdal, lebo xorg.O.log neukazuje ako vzdy ziadny chyby, vsetko vyzera ze slape ako ma, nic by nikomu chybat nemalo a dovod preco to zatuha, ja uz netusim... :(