Na mojom Ubuntu 6.06 som skompiloval inetutils 1.5. Kompilacia prebehla bez problemov a chyb. Po reboote mi nenabehla siet, ifconfig bez parametra nevypise nic, po zadani:
ifconfig eth0 10.0.0.17 up ifconfig: only one address allowed for interface `eth0' Usage: ifconfig [OPTION]... [SYSTEM OPTION]... Try `ifconfig --help' for more information.Sietovku mam na doske KT6V, naslo ju ako VT6volaco.
Kde moze byt chyba?
Dik...
Ale preco mi nejde nahodit?
zadam:
potom:
Preco nefunguje up?
Dik za pomoc, zacinam byt zufaly...
ifconfig eth0 up
tak je vypis v dmesg alebo /var/log/messages. zeby kabel alebo vypnuty switch?HW je v poriadku, lebo pod LiveCD to funguje bez problemov.
dmesg, aj messages aj syslog som pozeral, ale nic mi to nepovedalo.
pozeral som aj lsmod, modul bol zavedeny nejaky via-rhine II, alebo tak nieco.
dmesg je tu: http://marallo.php5.sk/dmesg
ale skusal si ju aj nahodit tym prikazom nech sa netocis do kolecka? resp. skus napisat co si robil a v akom poradi.
K teme.
Zacalo to takto. Vsetko uz dlho funghovalo bez problemov, asi mi to chybalo, tak som si nainstaloval balicky inetutils-inetd-1.43, a inetutils-telnetd-1.43.
Vsetko bezalo ok, vratane telnetd. Potom som si povedal, ze nebudem instalovat dalsie balicky, skompilujem si cele inetutils...
skompiloval som bez problemov, rebootol, a nenabehla siet.
tak davam: a td. viz hore.
Pred chvilou som stiahol balicek inetutils-tools1.43, nainstaloval, ifconfig --version uz pise 1.43 ale hlasku dava tu istu, teda: to iste vypise aj ifconfig eth0 up.
mimochodom o tom ze je ifconfig uz niekolko rokov zastaraly a mal by sa pouzivat prikaz ip pomlcim.
V dalsom vlakne budes kydat na binare ze je to naprd, a vsetko by sa malo kompilovat zo zdrojakov...
Preco by som to nemal kompilovat? Takto sa nic nenaucim, a budem do smrti iba klikat, a to som mohol aj v cracknutom windowse.
ifconfig pouzivam preto, lebo je v kazdej distribucii, a doteraz som s nim nemal problem...
bullshit
> ifconfig pouzivam preto, lebo je v kazdej distribucii
to nie je dovod. naozaj ho mali uz davno zrusit, takto nikto (vratane mna :)) nema vela dovodov prejst na ip
prikazy:
To ale neriesi moj problem, ja to xcem nahodit pomocou ifconfig, a hlavne nenahodia mi to ani startovacie skripty, co predtym nebol problem...
PS: Preco sa na linuxforach na otazku ako? odpoveda vetou preco?, pripadne naco?