Co sa stalo s ubuntu
No volume control GStreamer plugins and/or devices found. Dalsi problem sa tyka menu (Gnome) system-sprava. Mam tam asi iba 5 poloziek(bolo ich tam od standardnej instalacie ovela viacej).V menu predvolby je vsetko ako ma byt. Dakujem za pomoc.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
The underlying authorization mechanism (sudo) does not allow you to run this program. Contact the system administrator.
visudo: /etc/sudoers: Permission denied
:( ja som z toho v ...
guba@debian:~$
passwd
a zadat nove heslo pre roota. odteraz sa tvoj system vykasle na pouzivanie systemu sudo a budes moct pouzivat normalne konto root ako to robia ostatne distra. cize potom sa v grafickom prostredi v terminali prepens na rootovsky shell prikazomsu
a nasladnym zadanim hesla roota a nie svojho heslabolo by vhodne pozriet sa v akych si skupinach (prikazom
groups
) ako je nastavene sudo (v subore/etc/sudoers
) apod. skus hodit vypisy sem.mala pomoc: ak potrebujes instalovat programy cez graficky frontend tak z prikazovehio riadku ako root spusti
synaptic
(v kubuntuadept
). kazda polozka v menu spusta nejaky nastavovaci program (skus sa popozerat v /usr/sbin, /usr/bin).gnome-panel
z rootovho shellu tak tam budes mat prava pre polozky na spravu systemu (len ho potom budes musiet zabitxkill
aby tio nezavadzal)keby ti nechcelo z rootovho prikazoveho riadka spustat graficke aplikacie tak ako obycajny pouzivatel zadaj
xhost +localhost
a tym to povolis