Dobry vecer. Mam napad. Chcel by som zalozit RS s forom, blogom, uzivatelmi, a tak... bol by volne dostupny na nete, ako napr. phpBB alebo drupal, lenze toto by bolo trosku inee :) Zatial freehosting a mozno by sme ziskali podporu od freeweb.sk ako neziskova organizacia, tvoriaca open source soft. Chceli by ste do toho ist? Vo volnom case, vytvorit nieco co budu pouzivat ostatni zadarmo, bez obmedzeni. Potreboval by som asi 3 php koderov so znalostou samozrejme aj mysql ( takze to by boli 4 php koderi somnou ) a dalej grafika a nejake tie ostatne veci :).
Predstavujem si to nejako takto: uzivatel nakopci veci na svoju stranku, spusti index, zapne sa instalacka kde bude nutne vyplnit mysql udaje, administratorske meno a heslo a pod. a po dokonceni instalacky je potrebne zmazat napr. install.php a uz nic ine ( zasahovat do kodov ) nemusi robit. Prihlasi sa ako administrator, zmeni logo, nadpis, polozky menu a tak.
Mam pocit ze by to bolo mozne spravit.
Diky moc
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
A hodlam v tom pokracovat, dufam ze z toho raz spravim kvalitny RS ako je tunak linuxos :)
deb-src http://gforge.bayle.eu/debian stable/
apt-get install gforge :))
viac info - google, wikipedia
btw ako vyvijate shakal? alebo od nasadenia sa len naostro upravuju detaily? mohli by ste ho tam mat ako OS projekt v SVN repozitari
Momentalne len tak na webe/posielame veci Jabberom/mailom, vzhladom na to, ze kody nie su vonku a SVN server zatial nebol cas... Takze podobna sluzba by bola fajn :).
Q: ma to nieco take, ze cast repozitara je len urcitych uzivatelov ? Napr. Shakal je pod LGPL a nie vsetky moduly su dostupne verejne (zatial, kym nie su dorobene a jeden nebude dostupny urcite.. )