Samba server
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Samba server 20.04.2005 | 00:40Peter NávštevníkCo konkretne tam chces nakonfigurovat? Samba je velmi rozsiahla, umoznuje autentifikaciu uzivatelov, zdielanie tlaciare, ale aj jednoduche zdielanie suborov.... Najlepsie prestudovat si oficialne stranky samba howto http://us1.samba.org/samba/docs/man/Samba-HOWTO-Collection/ a pouzit jeden z prikladov ktore su tam uvedene. Napriklad: Example 1.1. A minimal smb.conf [global] workgroup = WKG netbios name = MYNAME [share1] path = /tmp [share2] path = /my_shared_folder comment = Some random files
-
Re: Samba server 20.04.2005 | 00:43nardew debian Používateľja by som skor vsadil na rucne confovanie smb.conf nez confovanie cez swat. a ked uvidis, ake to je jednoduche, uz ti swat nepride ani na um. takze: 1.) v /etc/samba/smb.conf si na uvodnych riadkoch nastav workgroup a netbios name - podla chuti :) 2.) ostatne veci nemusis vobec menit, jedine co ti treba, je vytvaranie samotnych zdielani 3.) otvor si smb.conf pre zapis a na koniec suboru skus pridat nieco taketo(bez tych cisel a zatvoriek): (1) [hudba] (2) comment = moja hudba (3) path = /home/tibor/hudba (4) guest ok = yes (5) browseable = yes (6) writeable = no toto by malo stacit, aby si mal vytvorene jednoduche zdielanie. podme si popisat jednotlive riadky: 1 - nazov zdielania. je lubovolny, bude sa zobrazovat, ked si niekto klikne na tvoj pocitac v sieti 2 - komentar, ktory sa vypisuje k zdielaniu ; lubovolne 3 - musis nastavit cestu k adresaru, ktory xces zdielat 4 - znamena, ze sa nikto nemusi autentifikovat, aby si mohol prezerat dane zdielanie 5 - aby sa dali subory prezerat 6 - aby ti nik nemohol menit subory keby si xcel si vytvorit dalsie zdielanie, zas len pridas na koniec suboru: [nazov] . . . myslim, ze to bolo celkom jednoduche. samozrejme, samba ponuka neskutocne viacej moznosti, ale ako zaklad to myslim staci. ak mas otazky, sem s nimi. :))) a daj tiez vediet, ci ti to funguje . :) maj sa zatim
-
Re: Re: Samba server 25.04.2005 | 20:30Tibor NávštevníkNo fungovat mi to funguje, len mam teraz tieto problemy. Na sieti sa normalne vidim a vidia ma aj ostatny, len ked sa chcem pozriet sam k sebe cez smb4k tak sa nedostanem, napise mi to Anonymous login successful 5178: tree connect failed: ERRDOS - ERRnosuchshare (You specified an invalid share name) SMB connection failed A taktiez mam problem, ked napr. niekto na windowsoch da nazdielat nejaky priecinok, a ja kliknem v smb4k na jeho meno, tak mi tam ten priecino neukaze a ukaze iba ake ma zapojene disky, ale to ukazuje vzdy. Takze neviem, vsetko som nastavoval, ako si pisal. A da sa dostat na siet aj cez konzolu?
-
Re: Re: Re: Samba server 25.04.2005 | 21:13andrew Návštevníkno k tej prvej chybe: asi si zadal zlu cestu k zdielanemu priecinku. no smb4k by ti mal dany adresar namountovat do /mnt/
. ak to nemas ani tam, tak neviem. da sa namountovat aj cez konzolu. smbmount co xces mountovat sa zadava v tvare // / . kde xces namontovat si daj do /mnt/samba/ -
Re: Re: Re: Re: Samba server 25.04.2005 | 21:15andrew Návštevníknejak zle mi zobrazilo ten prikaz. smbmount zdrojovy_adresar miesto_mountovania
-
-
-
-