MSI a Linux
mam verziu s 3pci slotmi a agp. a S3 Unichrome 3d
distribucua Kubuntu... a este existuje aj 64bit verzia nejakeho linuxu na Intela teda nie amd64 ale ia64 ??
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
MSI PM8M3-V
a este co sa tyka ia64, tak ano. su distribucie aj pre dany procesor. otazne je ci mas itanium :)
Zaujmalo by ma s kým si sa radil ohladne kúpy tejto dosky a ďalších komponentov? (som zvedavý)
tomolc
Mimochodom Mandriva 2007/64 by to mala zvládnuť, ale najprv si pozri na stránke msicomputer.com, či máš podporu aj Linux a aký
Prípadne iné stránky, pretože tá grafika....
Skvor mi išlo o to aby dotičný tu dosku rýchlo zaniesol tam kde ju kúpil a vymenil jeňu za niečo normálne než abi utratil peniaze za ďalší HW pre tú dosku..... ale nechcel som to napísať takto priamo.
V sérioznom PC obchode by to nemal by až taký problém s doplatkom za niečo lepšie to vymeniť...
Takže môj názor je:
Na písanie textu a pozeranie videa to postačí. Považujem však za zbytočné investovať peniaze do dnes už opustenej technológie AGP, nevhodnej integrovanej grafiky (v porovnaní s integrovanou NV GForce alebo ATI xpress). Má ta doska vobec SATA? (SATAII asi nie). P4 je dnes tiež už dosluhujúca záležitosť aj keď z pohladu ceny by sa dalo rozhodovať medzi P4 a ATHLON64 v podobnej ceťe.
Ak nemáš vela peťazí investuj hlavne do dosky s LGA775 s podporou P4 aj Core2 alebo v prípade AMD AM2 (939 možno). Kúp do )ňej lacnejší CPU - dajme tomu Celeron D alebo Sempron (prípadne athlon64). RAM ti zatial bohato postačí 512MB neskvor dokúpiš viac. Disk povedzme 160 - 250 GB SATAII s NCQ.
Skúsim ti napísať typ na zostavu:
Predajna alzasoft - internetový obchod s možnostou prevziať tovar osobne v kamennej predajni. Študenti majú zlavu... (žiadna reklama len dobrý úmysel)
PROCESOR DOSKA
prípadne s integrovanou grafikou:
Doska s VGA
Doska by sa dala možno aj vhodnejšia ale na to už som unavený.
RAM (CL4)
RAM (CL ? - ale lacnejšia)
DISK
GRAFIKA (DDR3)
Bedňa zo 400W drojom 1500 SK
Celkom= 13263 aj s DPH
(10763 ak si vyberieš dosku s integrovanou GF - na tom sa tiež aj zahraješ) (aj na linuxe sa dá drtit :-)
Je to len moj typ. Zhodnotím to ako skromné multimediálne PC na ktorom sa aj zahráš. Ak chceš niečo lacnejšie tak kúp dosku s integrovanou grafikou (NV ATI) - ušetríš 2500. Ale račej by som trochu našporil.
Prosím tento príspevok berte len ako radu a moj súkromný názor.
tomolc
Ak sa obávaš nákupu cez internet tak skús nejaký PC obchod ale rátaj s tým že ceny tam môžu byť vyšie...
tomolc
ale urcite to nie je borec a vykon nie je nic moc