Software vs. hudba a otazky legalnosti
stale hovorime o tom, ze sme si vybrali open source software a aspon nemusime 'kradnut' proprietarny software (i ked toto je samozrejme iba jeden z dovodov a vobec nemusi byt ten hlavny), ale na druhej strane sa nam po diskoch vala kopec mp3, ogg, aac, avi a pod. suborov, ktore su rovnako legalne ako cracknute XP-cka
co vy na to?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
2. existuju aj free mp3 ( napriklad J. Nohavica )
s takouto otazkou by som odporucil poobtazovat pravnika, na slovensku su niektore zakony spravene velmi dobre (ten o spame predbehol dobu a ten o vzorkach DNA zas inklinuje k orwellovi a chrani mafianov na ukor obycajnych smrtelnikov) a niektore su derave ako sitko na halusky (ochrana autorskych prav).
mas pravdu, ze sa treba obratit na pravnika.
myslim si vsak, ze ani oni v tom nebudu mat valmi jasno aj ked zakon je pomerne dobre formulovany.
jedna vec je znenie zakona a druha jeho vyklad a vykonavacie predpisy. skratka chyba prax. ;-)
ale zial podla zakona je potrebne vlastnit doklad o nadobudnuti. to je dost vtipne pri uctenkach vytlacenych na termopapieri pretoze tie vyzaduju specialny sposob skladovania. a ohladne darcekov pomlcim, kto z nas dostal nejaky darcek aj s uctenkou? nonsens. a to nehovorim ze uctovny zakon urcuje lehotu uchovavat uctovne doklady obchodnikom len 5 rokov, neviem ale ja mam niektore media aj dlhsie a uctenky sa mi rozpadli na prach takze to nemam podla zakonodarstva legalne i ked som to legalne nadobudol a samozrejme som sa toho nezbavil.
Skoda ze nejde kopirovat HW :)
Najlepsie je aj tak ist na live koncert. Tomu sa nic nevyrovna.